La Federació de Tenis signa un acord amb Catalunya per millorar el nivell dels jugadors i de la base

El conveni, firmat aquest divendres,també facilitarà la formació de tècnics i d'àrbitres i servirà perquè el Principat aculli més tornejos internacionals

Comentaris

El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz i els presidents de les federacions andorrana i catalana de tenis, Gerard Blasi i Jordi Tamayo.
El secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz i els presidents de les federacions andorrana i catalana de tenis, Gerard Blasi i Jordi Tamayo. BRU NOYA

Les federacions andorrana i catalana de tenis han signat un conveni que permetrà augmentar el nivell dels jugadors nacionals i millorar la formació dels tècnics i dels àrbitres. D'aquesta manera, els jugadors de la federació andorrana podran participar a les competicions de Catalunya com si formessin part d'un club català. L'acord també possibilitarà la celebració de competicions internacionals a Andorra.

El president de la Federació Andorrana de Tenis (FAT), Gerard Blasi ha dit que gràcies al, que té una durada de dos anys, “podrem afiliar-nos a la federació catalana com si fóssim un club català, de manera que tindrem els mateixos avantatges que ells”. Segons Blasi, "és un pas més per a la promoció del tenis a nivell de base, que és el pilar fonamental del nostre projecte". El president ha reconegut que "feia molt temps que treballàvem en aquest conveni".

El president de l'organisme català i vicepresident de l'espanyola, Jordi Tamayo ha assegurat que "el conveni ens permet sumar", i ha recordat que els andorrans podran disputar la lliga catalana que aplega uns mil tennistes i augmentar el seu nivell. "Els ajudarem en la seva evolució i progressió", ha assenyalat Tamayo.

La vinculació amb Catalunya permetrà també que els tècnics puguin seguir formacions homologades per la federació internacional (ITF). "Vindrem per ajudar en la formació dels tècnics" ha indicat Tamayo. Un altre punt serà l'organització de tornejos internacionals. El primer d'ells podria disputar-se aquest mateix any i seria d'àmbit europeu i per a jugadors de menys de 16 anys. Un altre projecte és augmentar el número de competicions a nivell nacional amb uns 12 o 16 tornejos cada any.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending