Un FC Santa Coloma valent posa en dificultats l’AZ que marca en l’únic remat entre els tres pals

Els colomencs gaudeixen d’ocasions contra un rival teòricament superior en el partit d'anada de la tercera ronda prèvia de la Conference League (0-1)

López corre per controlar la pilota després de la passada de Garrido en el partit d'aquest dijous.

Un FC Santa Coloma valent ha plantat cara i ha posat en dificultats l'AZ Alkmaar en el partit d'anada de la tercera ronda prèvia de la Conference League. Després de disposar d'ocasions ha acabat cedint amb un gol a pilota aturada (0-1) amb l'únic remat visitant entre els tres pals. El partit de tornada es disputarà dijous vinent a Alkmaar.

Els colomencs han sortit sense complexos i descarats davant un rival, sobre el paper, de més entitat. Tot i que aquest ha tingut més possessió, han vist com el rival s’acostava a la seva porteria, forçava córners, disposava d’alguna falta perillosa i d’una oportunitat de Novoa al minut sis.

Després de la pausa d’hidratació, l’AZ Alkmaar ha posat una marxa més però insuficient per trobar una escletxa davant d’una defensa ben ordenada i amb bona sortida de pilota. En els primers trenta minuts, Gomes no ha hagut d’intervenir i els afanys ofensius visitants s’han limitat a reclamar un penal per uns possibles mans.

Al límit del descans, els neerlandesos ho han intentat a pilota aturada després d’una falta sobre Karlsson però el xut del mateix jugador ha sortir per damunt del travesser. En el temps afegit de la primera part, Cluse ha rematat molt desviat després del llançament d’una altra falta rebutjada per la defensa.

A la represa Garrido ha xutat entre els pals però Ryan ha aturat la pilota sense complicacions. Tot seguir el porter de l'AZ havia d'enviar a córner una falta treta per Toribio. El Santa Coloma continuava disposat a no posar les coses fàcils fins el punt de fer callar durant uns minuts els càntics dels seguidors neerlandesos que no s'havien aturat durant els primers quaranta cinc minuts. El seu equip ho intentava, pel centre, per les bandes, amb passades llargues però sense encert en els metres finals. També ho han provat amb xuts des de lluny però un de Karlsson ha rebotat en la defensa i un altre de Sugawara ha sortit a l'esquerra de la porteria de Gomes.

El primer equip andorrà en arribar a una tercera ronda de classificació europea demostrava que no estava aquí per casualitat i que el somni continuava. Entre altres coses perquè en una hora de joc ja havien forçar quatre córners, cosa que demostra que no es limitaven a defensar-se. Novoa xutava a les mans de Ryan en la tercera ocasió local. L'entrenador neerlandès ha mogut la banqueta buscant un revulsiu. Aquest ha tingut el seu efecte al minut 74.  Moi San Nicolás ha fet una falta al límit de l'àrea. L'ha tret Karlsson i Mihailovic ​​​​​​ ha rematat, o li ha rebotat la pilota al cap. Només en una falta havia pogut obrir el marcador l'AZ.

L'FC Santa Coloma ha marxat del camp amb el cap ben alt oferint una gran imatge a nivell defensiu i ofensiu.

Camp: Estadi Nacional. 716 espectadors

FC Santa Coloma (0): Gomes, Markovych, Gómez (San Nicolás, 58'),  Rodríguez, Crespo, Mourelo, López, Toribio (Jiménez, 64'), Novoa, Garrido (Nierga, 84') i Eloy Gila

Az Alkmaar (1): Ryan, Sugawara, Bazoer, Hatzidiakus, Wolfe, Clasie, D. de Wi (Mihailovic, 66') , Mijnans (Goudmijn, 64'), Karlsson (Van Bommel, 76'), Paulidis i Lahdo (Poku, 66').

Gol: 0-1, Mihailovic  (75').

Àrbitre: Sayat Karabayev (República del Kazakhstan). Targetes grogues a Crespo (45’), Novoa (70') i Goudmijn (86').