L’FC Santa Coloma cau amb honor en la Conference League

Els d’Albert Jorquera s’avancen en el marcador amb un gol de Guillaume Lopez i arriben a somiar durant uns instants amb una remuntada però l’Hibernian escocès capgira el marcador en tot just tres minuts

Un instant del partit.
Un instant del partit. hibernian

La participació andorrana a Europa ha viscut aquest dijous el seu darrer capítol de la temporada. L’FC Santa Coloma ha caigut eliminat de la Conference League en la segona eliminatòria. Ja tenia molt complicat classificar-se amb el 3-0 de l’anada però ha tornat a perdre davant l’Hibernian escocès. Malgrat la derrota, els d’Albert Jorquera han donat la cara en un duel que han estat molt equilibrat, tot i el potencial del quadre britànic.

Cal tenir en compte que, a priori, la diferència de nivell entre un equip de la lliga andorrana i un d’escocès és important. I el millor que es pot dir del Santa Coloma és que aquesta no s’ha notat al llarg dels noranta minuts. La igualtat ha estat màxima al primer temps. L’opció més clara l’ha tingut el visitant Nisbet al minut 3, amb una rematada al pal.

Al segon temps, el Santa Coloma ha mantingut el nivell i, fins i tot, s’ha arribat a posar per davant en el marcador. Puerto ha assistit Guillaume Lopez i el davanter francès no ha perdonat. Era el minut 70 i, durant uns instants, els colomencs han somiat amb una remuntada que, tot s’ha de dir, era poc menys que una missió impossible.

L’1-0, però, ha despertat la fera escocesa. L’Hibernian ha accelerat i ha aconseguit remuntar en tot just tres minuts. En gran part per una manca d’entesa entre la defensa colomenca i el porter Ramos que, per cert, en les poques hores podria ser anunciat com a company de Marc Garcia al Sant Andreu, de la qual se n’ha aprofitat Murphy.

Tres minuts després, ha arribat el segon dels escocesos. Campbell ha rematat al pal i el més ràpid a l’hora de buscar el refús ha estat Mackay, que ha deixat clar que no hi hauria lloc a la sorpresa.

L’1-2 final, per tant, confirma l’eliminació del darrer equip andorrà que quedava en competició continental, després de la decepció que va suposar la derrota, dimarts, de l’Inter d’Escaldes. Malgrat això, cal destacar que tots han competit de tu a tu amb rivals a priori superiors i que, fins i tot, en el cas dels escaldencs han sumat dues victòries.