L’FC Andorra i la UVic signen un acord per estudiar el rendiment esportiu

El conveni de col·laboració inclou la salut de l'esportista i els mètodes de recuperació en el món del futbol

Representants de l'FC Andorra i de la Uvic després de signar l'acord.
Representants de l'FC Andorra i de la Uvic després de signar l'acord. FC ANDORRA

El Futbol Club Andorra i el Centre d’Estudis en Esports i Activitat Física (CEEAF) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han firmat un conveni de col·laboració fins el juny de 2024 que permetrà a totes dues entitats treballar conjuntament per portar a terme estudis relacionats amb el rendiment esportiu, la salut de l’esportista i mètodes de recuperació en el món del futbol.

Amb aquesta iniciativa es busca respondre preguntes del dia a dia i poder millorar així els mètodes d'entrenament i les estratègies de recuperació emprats. Aquesta col·laboració es basa en la creença compartida que la investigació ha d’aportaravenços en la salut i el benestar dels jugadors, elements claus per assolir un rendiment òptim.

El doctor Jordi Vicens, membre del Ceeaf i del grup de recerca Sport, Exercise and Human Movement (SEaHM), així com docent del grau en Ciències de l’Activitat Física, ha liderat i establert les bases inicials sobre el conveni conjuntament amb els doctors Javier Peña i Albert Altarriba, companys de departament i del grup de recerca. Tots ells treballaran colze a colze amb el departament de Rendiment del club tricolor liderat pel preparador físic Aitor Yeto, en una aposta encapçalada pel director general Jaume Nogues i el 'team manager' David Férriz per tal d'impulsar la recerca científica aplicada a la pràctica esportiva.

El conveni de col·laboració és una oportunitat tant per a la UVic-UCC com per l'FC Andorra a l’hora de sumar esforços i treballar conjuntament en la millora del rendiment esportiu i la salut de l'esportista. Així mateix, aquest acord contribuirà en la formació de futurs professionals en aquest àmbit.

Comentaris

Trending