L’FC Andorra retira el projecte de Prada de Moles, que s’enfilava a un cost de 40 milions

El president del club, Ferran Vilaseca, explica que hi ha “un gran desviament” en la inversió necessària per culpa de la conjuntura internacional que és “insalvable” i, per això, toca fer un “pas al costat” amb l’estadi.

Responsables del comú d'Encamp i de l'FC Andorra en fer l'anunci.
Responsables del comú d'Encamp i de l'FC Andorra en fer l'anunci. G. P.

“La realitat és, a vegades, més tossuda que les voluntats”. Així ha argumentat el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, el “pas al costat” que han de fer amb el projecte del nou estadi a Prada de Moles. El club, “molt a contracor”, ha decidit retirar la proposta perquè hi hauria “un gran desviament” de costos que és “insalvable”.

D’aquesta forma, es tanca el procés encetat ara fa dos anys pel comú amb l’objectiu de donar la gestió de l’estadi a canvi d’una ambiciosa reforma, que havia de servir per convertir-lo en un camp per al futbol d’elit en el qual també es poguessin celebrar altres activitats, esportives o d’altres àmbits, que dinamitzessin el poble. El juliol es va fer una adjudicació provisional i es donava sis mesos al club perquè aportés documentació complementària al projecte que, però, ara queda descartat.

El motiu? El seu elevat cost. Vilaseca ha recordat que la idea era que el nou estadi acabés suposant una inversió entorn els 20 milions d’euros, similar a la que, el seu dia, es va destinar a altres camps com el Johan Cruyff de l’FC Barcelona. I aquí és on la realitat s’ha posat tossuda. En forma de guerra a Ucraïna, boom de la construcció al país i espiral inflacionista en els materials. I, a banda, també calia seguir els requisits marcats per LaLiga per a qualsevol instal·lació nova.

Representació del futur estadi a Prada de Moles.

Relacionat

Vistiplau provisional a l’estadi de l’FC Andorra a Prada de Moles, per a uns 6.000 espectadors

Resultat? Un considerable salt econòmic. Ho ha explicat la cònsol, Laura Mas. Si el projecte estava valorat al juliol en 26 milions més 1,5 per a un camp d’entrenament, ara es calcula en 37 i 3, respectivament. Per tant, un total de 40. “No és assumible des del punt de vista empresarial”, ha afirmat el president tricolor, ja que “ens hem marcat un límit nosaltres mateixos i no podem passar d’aquí”.

Així doncs, davant aquest desviament, que malgrat haver fet “projectes interns i més estudis per mirar de reduir sense que el camp deixés d’estar a l’altura”, ha acabat confirmant-se com a “insalvable”, toca ser realistes. “Un ha de prendre decisions i no sempre són les que es volien; però a vegades toca”, ha apuntat.

Vilaseca, que ha volgut expressar el màxim agraïment al comú per totes les facilitats donades des de l’arribada a l’FC Andorra, no ha volgut avançar quina alternativa es plantejarà ara. De moment, l’acord amb Govern permet utilitzar l’Estadi Nacional aquesta temporada i la vinent. “Demà és demà; ens hem de reunir, hem de parlar amb les parts interessades”, ha comentat. També ha deixat clar que no ha de fer perillar el futur del club: “Tenim un projecte ambiciós i seguirem amb ell”.

Mas no ha amagat la decepció pel punt final d’una idea on s’havien esmerçat molts esforços. Malgrat tot, ha deixat clar que això tampoc frenarà la voluntat d’apostar per continuar fent de la parròquia un referent per a clubs i esdeveniments esportius. “Sempre hem tingut alternatives per acollir disciplines i altres projectes; havíem prioritzat l’FC Andorra i ara reprendrem altres accions”, ha indicat, tot assegurant que “Prada de Moles segueix viva; no mor amb el projecte. El tornarem a potenciar i mirarem alternatives”. També ha defensat que la decisió adoptada és l’encertada, també pel que fa al comú, ja que “sempre hem dit que l’estadi havia de ser viable i assumible; no podem aportar més de deu milions”.

Comentaris (18)

Trending