L’FC Andorra posa pressió en la lluita pel lideratge

Els tricolors superen per 2-1 al Barcelona B en un partit controlat fins al minut 75 amb els gols de Bover i Iván Gil, però que s’ha complicat al tram final, durant el qual ha tocat patir

Els jugadors tricolors celebren el gol de Rubén Bover.
Els jugadors tricolors celebren el gol de Rubén Bover. FC Andorra

L’FC Andorra ha recuperat, encara que sigui momentàniament, el lideratge del grup 2 de Primera RFEF. Els tricolors han superat el Barcelona B per 2-1 en un duel que han controlat amb claredat fins al minut 75 i que, llavors, dominaven gràcies als gols de Bover, de penal, i d’Iván Gil. La diana de Ferran Jutglà ha posat els nervis al cos, però l’equip d’Eder Sarabia ha demostrat ofici i ha aconseguit defensar el resultat fins al xiulet final.

El Barça B arribava al Nacional amb dubtes. I l’Andorra ha deixat clar que un dels seus objectius era fer-los encara més grans. I ho han fet. El primer temps ha evidenciat el moment d’uns i altres. Els blaugrana gairebé ni han trepitjat l’àrea contrària. En canvi, els tricolors han dominat i han generat bones opcions de perill. De fet, el 2-0 amb què s’ha arribat al descans ha estat curt pel que s’ha vist sobre el camp.

El primer avís ja l’ha donat, als 11 minuts, Héctor Hevel. L’holandès ha estat a punt de marcar amb un xut amb rosca que ha fregat la creueta de la porteria d’Arnau Tenas. I és que l’Andorra havia agafat ràpidament el control del partit. Tenia més la pilota i, quan era del rival, la bona pressió a camp contrari li permetia recuperar-la amb celeritat i, sobretot, a prop ja de l’àrea.

El domini tricolor s’ha transformat al marcador al minut 15. Unes clares mans d’Ndiaye dins l’àrea les ha vist el col·legiat, que no ha dubtat a assenyalar el punt de penal. Bover ha estat l’encarregat de llançar-lo: porter a la dreta i pilota pel centre.

WhatsApp Image 2022 03 12 at 18.38.03
Marc Aguado condueix ua pilota a la zona meul·lar.

El gol no ha relaxat l’Andorra. Al contrari, els tricolors han continuat insistint per tenir el control del joc i les ocasions. Al 23’, Bover ha provat un altre xut amb rosca que, novament, ha marxat per ben poc desviat. I, un altre cop, ha estat el preludi del gol. En aquest cas, també fruit d’una bona acció personal del mallorquí. El capità ha desbordat la defensa blaugrana i, en el darrer moment, un rival ha pogut posar el peu i refusar la pilota. Aquesta, però, l’ha recollit molt atent Iván Gil, que s’ha internat a l’àrea i ha afusellat sense contemplacions el porter Arnau Tenas.

El domini tricolor ha continuat fins al descans. Morer ha tingut el tercer a les seves botes, però el xut ha marxat desviat. L’única opció del filial blaugrana en tot el primer temps ha arribat ja fregant el xiulet de l’àrbitre. De cap, Ferran Jutglà ha rematat una falta. La pilota no ha trobat porteria.

El segon temps no ha canviat en excés el guió. De fet, ha començat amb una nova opció per fer el tercer. David Martín ha desbordat per l’esquerra i el seu xut l’ha pogut treure Arnau Tenas. Al 53’, ha estat Ndiaye qui ha evitat el gol tricolor. Héctor Hevel, a passada d’Iván Gil, ha rematat amb tot a favor però el defensa blaugrana, llançant-se a terra, ha pogut refusar el xut.

WhatsApp Image 2022 03 12 at 18.38.04
Bover ha enganyat Arnau Tenas en el penal de l'1-0.

El partit, durant aquest segon temps semblava clarament controlat pels tricolors. Però el Barça B sempre és un llop encara més perillós si està ferit. I calia estar a l’aguait per evitar que el partit es compliqués. I això ha passat al 75’. Una mala sortida de la pilota ha permès Lucas recuperar-la i habilitar Ferran Jutglà que amb un gest de qualitat ha entrat dins l’àrea i ha batut Ratti.

Tocava, doncs, patir. I més perquè tot el control que havia tingut fins llavors el conjunt tricolor, s’ha perdut. I això ho ha aprofitat el Barcelona B per començar a arribar amb perill a l’àrea de Ratti. Han estat, doncs, uns darrers moments de nervis on l’Andorra ha hagut de mostrar-se fort en una faceta que domina menys com és la de defensar. Ho ha intentat fer amb pilota, i fins i tot ha estat a punt de fer el tercer en una centrada de Riverola que Djounkou ha tret sobre la línia per evitar que acabés dins.

Al final, el xiulet final ha permès respirar els més de 1.800 espectadors que hi havia a la graderia -rècord aquesta temporada en partit de lliga-. I, sobretot, sumar els tres punts claus en la lluita per un lideratge que, malgrat el que es digui públicament, està clar que els tricolors volen. I, de fet, dormiran aquest dissabte en primera posició, a l’espera del que facin aquest diumenge Vila-real B i Albacete. El pròxim compromís serà dimecres, amb la visita a Linares en el duel ajornat ara fa unes setmanes per un brot de Covid.

Camp: Estadi Nacional. 1.872 espectadors.
FC ANDORRA (2): Ratti, Morer, Vilanova, Pastor, Martí Vilà, Aguado, Bover (Marc Fernández, 79’), Héctor Hevel (Altimira, 68’), Iván Gil (Molina, 68’), Manu Nieto (Riverola, 86’) i David Martín (Eudald, 79’).
FC BARCELONA B (1): Arnau Tenas, Ndiaye, Comas, Djounkou, Ramos Mingo, Álvaro (Kays, 84’), Matheus, Rodado (Peque Polo, 62’), Peque (Fabio, 55’), Ferran Jutglà i Aranda (Lucas, 46’).
Àrbitre: Pérez Hernández (Madrid). T.G.: Héctor Hevel, Manu Nieto / Arnau Comas.
Gols: 1-0, Bover, pen. (16’). 2-0, Iván Gil (24’). 2-1, Ferran Jutglà (75’).

Eder Sarabia: “Saber patir també és important”

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, ha sortit satisfet del terreny de joc. I no només pel resultat. El tècnic basc ha destacat que després d’un inici igualat, “hem jugat 50 minuts meravellosos en què hem dominat i controlat el partit”. Ha lamentat, però, que a l’inici del segon temps “hem tingut opcions per fer el tercer que hagués posat fi a l’encontre”. En canvi, nos ha fet i, al final, amb un equip “amb tanta qualitat” s’ha passat malament. Tot i això, també ha volgut posar en valor que l’equip ha sabut defensar el resultat. “Saber patir també es important”, ha apuntat.