L’FC Andorra, a la final de la Copa Catalunya

El tricolors s’han desfet de l’Hospitalet (0-1) gràcies a un gol d’Iván Gil, que els dona el bitllet per revalidar el títol en la final que disputaran contra l’Olot

Celebració del gol d'Iván Gil.
Celebració del gol d'Iván Gil. FC Andorra

L’FC Andorra defensava el títol de la Copa Catalunya i ha fet valdre aquesta condició contra l’Hospitalet de Tercera RFEF en les semifinals de la competició. Els homes d’Eder Sarabia han controlat el partit en tot moment, però el gol no ha arribat fins ben entrada la segona part. Iván Gil amb un fort xut que ha tocat un defensa ha fet el gol de la victòria que serveix per poder tornar a jugar una final. Serà contra l’Olot que s'ha desfet de l'Europa (0-2).

Els tricolors han dominat des d’un bon inici amb el control de la pilota, mentre que l’Hospitalet es defensava. Migue Leal, al minut nou ho intentava des de fora l’àrea, però el seu xut sortia molt per sobre de la porteria d’Aliaga. Al quart d’hora, era Jandro qui feia un advertiment seriós, però la seva rematada marxava a córner. L’Andorra començava a trobar espais en llocs perillosos.

L’Hospitalet intentava acostar-se a la porteria d’Oier, que debutava amb la samarreta tricolor. Al minut 26, una centrada per banda esquerra Joel Lasso la rematava fora. El domini de l’Andorra era indiscutible, però sense poder arribar a la porteria d’Aliaga amb claredat. Pablo Moreno, al 34’ no ha pogut controlar una passada a l’espai, que l’hauria pogut deixar sol davant del porter. Mentrestant, els locals ho intentaven amb una centrada de Rubi per banda dreta que ha aturat Oier. El mateix protagonista, poc abans del descans, xutava mossegat des de fora l’àrea, sense problemes pel porter de l’Andorra. En temps afegit, l’Hospitalet ho ha tornat a intentar, però la centrada de Rubi no ha trobat rematador. Primera part tàctica, amb la possessió de la pilota pels homes d'Eder Sarabia, però sense ocasions clares.

Control d'Álex Calvo a la banda.

A la represa, l’Hospitalet ha sortit creant perill a la porteria de tricolor. Una falta lateral executada per Ton Alcover que ha obligat a intervenir Oier. Els locals havien fet un pas endavant que han pogut contrarestar els andorrans tornant a agafar el control del partit i al 58’, una centrada per banda dreta de Leal, Marsà rematava desviat des de la frontal de la petita.

Sarabia introduïa un triple canvi d’una tacada amb l’entrada d’Álex Pastor, Iván Gil i el jugador del filial Xiaoke. Anderson Arroyo ho provava al 69’, però la rematada sortia molt desviada. L’Andorra havia posat una marxa més i quan s’arribava al minut 72, Iván Gil es treia un xut marca de la casa que frega en un defensor i acaba a l’escaire d’Aliaga fent el 0-1.

Iván Gil celebran el gol

Tres minuts més tard, Iván Gil ha tingut el 0-2 a les seves botes. Ha executat magistralment una falta directa, però la rematada ha fregat el travesser. L’Hospitalet no es donava per vençut i Sarr ho intentava per la dreta, però la seva centrada acabava en córner. L’Andorra no volia que se li escapés el que havia aconseguit. Manu Nieto ha etzibat un fort xut des de la frontal de l’àrea que obligava a estirar-se Aliaga.

Els locals tenien pressa per empatar el partit. Èric Cañete ho ha provat al 86’ i Sarr un minut més tard, sense poder superar Oier. El marcador no s’ha mogut i la victòria serveix per somiar en aixecar la tercera Copa Catalunya.A la final els espera l'Olot que ha derrotat 0-2 a l'Europa.