L’FC Andorra fa valdre el factor Estadi Nacional i venç el Betis B amb solvència (2-0)

Els tricolors enllacen la segona victòria consecutiva en dominar gairebé per complet un filial bètic que hauria pogut marxar del Principat amb un tou de gols

Marc Fernández ha estat un dels protagonistes del matx.
Marc Fernández ha estat un dels protagonistes del matx. Toni Solanelles

Segona victòria consecutiva de l’FC Andorra. Dos partits seguits a casa, dos triomfs. El factor Estadi Nacional sembla cabdal. I els d’Eder Sarabia no han desaprofitat aquesta circumstància per vèncer un Betis molt inferior. De fet, excepte alguns avisos puntuals -els primers més producte d’errors locals que no pas una altra cosa-, el filial bètic ha estat unes quantes marxes per sota dels tricolors, que haurien pogut golejar el verd-i-blancs. Sergio Molina i Marc Fernández han estat els autors dels gols. Dels dos que han pujat al marcador. Els fora de joc n’han invalidat un parell més.

I és l’Andorra està demostrant en aquesta primera fase de la Primera RFEF la seva fiabilitat com a local. De moment, encara no sap què és perdre a casa. Falta que el conjunt tricolor millori les prestacions lluny del Principat. I potser que, davant un conjunt com el Betis, a la zona baixa de la classificació, sigui capaç de concretar molt més abans el domini. Perquè el primer quart d’hora d’aquesta nit ha estat intens i aclaparador. Després, els bètics han anat fent la viu-viu. I encara que algun ensurt, petit, han causat a Ratti, mai no han inquietat del tot. El triomf acosta els andorrans a la zona preferent, als llocs que donen opció a jugar per ser a Segona A.

Els jugadors de l'Andorra celebren el segon gol, de Marc Fernández.
Els jugadors de l'Andorra celebren el segon gol, de Marc Fernández. Toni Solanelles

L’Andorra ha sortit decidit a manar. A dominar el partit. I ben bé que ho ha fet. Només han calgut tres minuts perquè els tricolors hagin fet pujar al marcador la seva superioritat. Una recuperació de pilota de Marc Aguado a tres quarts de camp ha acabat amb una passada en profunditat cap a l’extrem esquerre, on ha aparegut un Molina que amb un xut fort, creuat i a mitja alçada ha fet inútil l’estirada del porter visitant. Era el primer gol. Les coses es posaven de cara per als d’Eder Sarabia. Però no s’hi valia a badar.

I justament han estat un parell de badades al darrere que han permès al Betis, a Mizzian per exemple, donar un ensurt a Ratti. Però ha quedat només en això. Un petit espant. Perquè el domini local era clar. La possessió era totalment de l’FC Andorra. Feia tota la sensació que els sevillans només tindrien alguna opció si els locals erraven. Passat el quart d’hora de joc, Manu Nieto i Marc Fernàndez han portat el perill a la porteria defensada per Rebollo. Però l’esfèrica no ha acabat al fons de la xarxa.

A partir del minut 20 de partit ha semblat que els verd-i-blancs intentaven estirar-se una mica. El Betis s’ha tret la son de les orelles, i tot i que sense generar perill real -una rematada de cap de Simón ha sortit alta-, ha semblat restablir una mica la igualtat quant al control de la pilota. Després que Pedraza veiés la targeta per part dels locals arran d’una entrada a Luis Martínez, les incursions per la dreta del lateral Dani Morer sempre portaven perill. Això sí, l’Andorra ja no imprimia aquella superioritat dels minuts inicials.

Sergio Molina, amb la pilota, i Marc Aguado han protagonitzat el primer gol.
Sergio Molina, amb la pilota, i Marc Aguado han protagonitzat el primer gol. Toni Solanelles

Al tomb de la mitja hora de joc, una aproximació d’Iván Gil ha obligat Rebollo a intervenir. I encara després, al minut 33, Sergio Molina a punt ha estat de sorprendre el porter bètic amb una vaselina des de gairebé al mig del camp que s’ha enlairat una mica més del compte. S’entrava en una fase de joc més ensopida. Amb un Andorra que havia perdut el ganxo de l’inici. L’empenta amb què havia saltat a la gespa. Deuria ser el fred que calava en els jugadors. Perquè de fred n’ha fet. Amb un Andorra contemporitzant i un Betis mirant d’assumir el control que no havia tingut fins llavors, i que de fet tampoc ha acabat d’ostentar, s’ha arribat al descans.

SEGON TEMPS

La segona part l’Andorra l’ha començat veient-la venir. Ben plantat, això sí, però sense anar-la a buscar com en l’arrencada del matx. Però el domini era tricolor sense cap mena de dubte. Quan es portaven cinc minuts de joc després de la represa, Marc Fernández a punt ha estat d’aprofitar una bona passada de Manu Nieto, però ha badat i el porter del Betis ha reaccionat bé. Menys sort ha tingut Rebollo dos minuts després. Aquest cop Fernández no ha desaprofitat l’oportunitat.

Molina ha trenat una bona jugada i aquesta vegada sí que Marc Fernández ha enviat la pilota a barraca. Vindrien minuts de total domini local. Els dos tècnics han començat a moure les banquetes. Abans que Sarabia fes sortir el golejador tricolor Carlos al camp, i després d’haver fet saltar ja a la gespa Riera i Bover, Fernández hauria pogut marcar un parell de golets més. De fet, en un cas la bimba ha acabat petonejant la xarxa, però l’àrbitre ja havia deixat sense efecte les jugades per fora de joc.

Manu Nieto ha fabricat diverses accions de perill.
Manu Nieto ha fabricat diverses accions de perill. Toni Solanelles

Les substitucions ha semblat que es posaven millor en el bàndol visitant que en el local i, de fet, sense res a perdre amb el 2 a 0, el Betis s’ha estirat una mica i especialment el recentment incorporat Raúl García ha obligat a fer un parell d’intervencions de mèrit. Quan semblava que els sevillans volien acostar-se amb perill, han arribat les millors accions d’atac de l’FC Andorra més enllà dels gols. Carlos Martínez n’ha estat el protagonista.

A set minuts per al final, el davanter ha rematat forçat fora després d’una gran centrada de Manu Nieto. Dos minuts més tard, el golejador català ho ha tornat a provar però el seu xut l’ha enviat Rebollo a córner. I encara un bon moviment sense pilota novament de Carlos ha permès Rubén Bover quedar-se gairebé sol davant el porter bètic. Però ha optat per disparar en lloc de fer la passada de la mort i no ha encertat. Amb la sensació que l’Andorra havia fet curt en el marcador, amb els gols, ha finalitzat el partit.

FITXA TÈCNICA

FC ANDORRA (2): Ratti, Pedraza (Roger Riera min 58), Marc Aguado (Rubén Bover min 58), Marc Fernández (Carlos Martínez min 69), Molina, Dani Morer (Altimira min 79), Manu Nieto, Martí Vilà, Iván Gil, Eudald, Álex Pastor (Vilanova min 79).

BETIS B (0): Rebollo, Luis Martínez (Moha min 67), Simón, Marchena (Sibo min 67), Baena, Callejón, Mizzian, Fekir, Juan Cruz, Lara (Marc Baró min 57), Fran Delgado (Raúl García min 57)

Àrbitre: Sesma Espinosa (comitè de la Rioja). Assistit per De la Hoya i Almenara

Gols: 1-0. Sergio Molina (min. 3). 2-0. Marc Fernández (min. 52).

Targetes: Marc Pedraza (groga min. 21); // Lara (groga min. 36), Simón (groga min 78), Mizzian (groga min 92)

Estadi Nacional: 250 espectadors. Recaptació a favor d’Unicef Andorra

IMG E5D86B56A887 1
Ferran Vilaseca, president de l'FC Andorra, i Laura Álvarez, màxima representant de l'Unicef, mostrant la col·laboració entre les dues entitats.