L’FC Andorra descarta buscar substitut per Vilanova i se centra a trobar un lateral esquerre

Sarabia afirma que, tret que sorgeixi “una oportunitat” en altres posicions, l’únic que es valora en el mercat d’hivern és fitxar un jugador que pugui cobrir la baixa de llarga durada de Martí Vilà

Sarabia xerrant amb els jugadors en l'entrenament d'aquest divendres.
Sarabia xerrant amb els jugadors en l'entrenament d'aquest divendres. G. P.

Tret de gran sorpresa -en forma d’oportunitat- l’FC Andorra no té intenció de fer grans moviments al mercat d’hivern. L’objectiu segueix sent únicament un lateral esquerre per cobrir la baixa de llarga durada de Martí Vilà. El club, a priori, no té previst fitxar cap central malgrat la lesió d’Adrià Vilanova ni cap extrem tot i la marxa de Marc Fernández. I, pel que fa a les sortides, es busca un destí “adequat” per al jove Pau Casadesús.

Aquest seria el full de ruta tricolor, segons ha explicat el seu entrenador, Eder Sarabia. En la roda de premsa prèvia al primer desplaçament del 2023 -diumenge, 16.15 h. a Burgos-, el basc ha admès que “hem valorat el tema del central”, però la decisió, almenys per ara, no seria cercar cap nou jugador en aquesta posició “tret que surti alguna opció puntual”.

Vilanova, durant el partit contra l'Oviedo, abans de trencar-se.

Relacionat

Vilanova pot estar de baixa fins a tres mesos

Per a Sarabia, “el que tenim ens dona garanties i amb força, perquè sempre hem estat capaços d’adaptar-nos a les circumstàncies”. Així, ha recordat que en aquesta posició hi ha Mika Mármol, Diego Alende i Álex Pastor, però que també “Petxarroman o Aguado han jugat alguna vegada”. La porta, però, del tot tancada no està: “si al final surt una opció, la valorarem”.

Tampoc es planteja cap moviment als extrems. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha encara prou homes en aquestes posicions, com ara Almpanis, Valera, Altimira, Bundu o Jacobo. Per tant, la recerca se centra bàsicament en el lateral esquerre, necessari ja només pels partits sinó també “per la competència del dia a dia i als entrenaments”.

En l’altre capítol de la balança del mercat, el de sortides, un altre nom s’ha de sumar a Marc Fernández -per cert, debut en lliga amb el Nàstic amb gol el passat cap de setmana-. Com ja s’havia apuntat, es busca “un lloc adequat” al qual Pau Casadesús pugui anar cedit. L’objectiu? “Que segueixi creixent i preparant-se” perquè “és un jugador en el qual tenim moltes esperances de cara al futur”.

Sarabia també ha volgut celebrar la possibilitat de poder tornar a comptar amb Petxarroman, després de mesos lesionat. De fet, el lateral basc podria tenir minuts -no els 90- a Burgos. “Com ell mateix va dir, després de tant de temps encara li falta un punt de competició”, ha indicat el tècnic tricolor, que destaca que al llarg d’aquestes setmanes “ha aprés coses i s’ha fet més fort mentalment”.

Comentaris

Trending