L’FC Andorra cau en un primer amistós amb cara i creu

Els tricolors són derrotats per la mínima (1-0) davant l’Ibiza, de Segona A, en un duel on han merescut més en un bon segon temps, fins i tot dominant un rival de categoria superior, després d’un període inicial amb més dubtes

Un instant del primer amistòs de pretemporada entre Andorra i Ibiza.
Un instant del primer amistòs de pretemporada entre Andorra i Ibiza. FC Andorra

L’FC Andorra ha caigut en el seu primer amistós de pretemporada davant l’Ibiza-Eivissa, un dels nouvinguts a Segona A. Un gol de Castel al minut 10 ha suposat la derrota dels tricolors, en un duel on han mostrat dues cares. Al primer temps, els balears han estat superiors i han tingut les millors opcions davant un rival que ha evidenciat la manca de rodatge. En la segona, amb molts canvis, els d’Eder Sarabia han millorat de forma notable i han merescut igualar el duel, però els ha faltat encert.

Ha estat la primera ocasió per veure què es pot esperar de l’Andorra 2021-22, aprofitant l’amistós contra una pedra de toc d’allò més interessant, tot un Segona A. És el primer dels duels que es disputarà durant l’estada de pretemporada que s’està realitzant a la població alacantina d’Alfàs del Pi.

Castel, al minut 10, ha marcat el gol definitiu del duel, rematant una centrada de Davo i culminant una ràida contra del quadre balear

Durant els primers 45 minuts, els tricolors no han estat fins. S’ha notat, i molt, que era tot just el primer partit. I més contra un rival de categoria superior que, a més, ja n’havia disputat tres prèviament. Al minut 10, ha arribat el gol que, posteriorment, acabaria definint el duel. Una contra dels eivissencs l’ha culminat Castel a centrada de Davo.

Poca capacitat de reacció ha tingut l’Andorra abans del descans. Només una acció aïllada, amb una passada entre línies de Bover cap a Enri ha pogut significar l’empat. El xut del davanter tricolor, però, ha marxat desviat. En canvi, l’Ibiza ha tingut opcions per eixamplar les diferències, especialment una doble de Karim i Davo (29’), amb una primera mà de Ratti i un segon xut refusat per la fusta. El porter argentí també ha hagut d’aparèixer per salvar la rematada de Davo (35’) i ha vist com, al 37’, Karim no ha estat encertat en un mà a mà i ha xutat massa alt.

El panorama ha canviat radicalment després del descans. Eder Sarabia ha canviat pràcticament a tot l’equip. I això s’ha traduït en un Andorra amb més pilota, més domini i més presència a l’àrea rival. I, també, amb més ocasions, però ha faltat encert per batre al porter Álex, que tot just ha estat anunciat aquest dimarts com a nou fitxatge dels eivissencs.

Andorra - Ibiza
Un altre moment del duel.

Les ocasions han estat nombroses, especialment al llarg del primer tram d’aquest segon temps. La més clara, un xut amb rosca de Marc Fernández repel·lit pel pal. Al tram final del duel, el ritme ja ha decaigut i, amb l’excepció d’un xut de Zourdine, jugador que podria ser anunciat properament com a nova incorporació tricolor, que ha marxat desviat.

Així, el marcador ja no s’ha mogut i l’Andorra ha hagut de conformar-se amb una derrota en el primer amistós. Ja se sabia, però ha quedat confirmat, que encara hi ha molta feina a fer. El següent amistós serà aquest mateix dijous, contra el Vila-real B.

Camp: Hotel Melià Villaitana.
IBIZA-EIVISSA (1): Chanza, Morillas, Goldar, Rubén, David, Javi Pérez, Castel, Appin, Cifu, Karim i Marcos. També han jugat: Gálvez, Javi Lara, Rodado, Bogusz, Villar, Álex, Ekain, Grima i Javi Vázquez.
FC ANDORRA (0): Ratti, Martí Vila, Vilanova, Roger Riera, Altimira, Cañete, Bover, Riverola, Hevel, David Martín i Enri. També han jugat: Josele, Eudald, Diego, Aguado, Pastor, Pedraza, Iván Gil, Marc Fernánez, Zourdine, Niego i Carlos Martínez.
Àrbitre: Sergio Muresan (València). T.A.: Morillas / Pastor.
Gols: 1-0, Castel (10’).