L’FC Andorra s’assegura la continuïtat de Marc Aguado com a cedit

El jugador renovarà amb el Zaragoza fins al 2025 i, després, tornarà en préstec al club del Principat que, però, no ha aconseguit que al contracte hi figuri l’opció de compra que volia

Aguado persegueix un dels jugadors del conjunt aragonès, en el qual el seu pare va militar molts anys.
Aguado persegueix un dels jugadors del conjunt aragonès, en el qual el seu pare va militar molts anys. REAL ZARAGOZA

A falta de confirmació oficial, la direcció esportiva de l’FC Andorra ha aconseguit lligar un dels objectius claus del mercat d’estiu: la continuïtat de Marc Aguado. El migcampista complirà la tercera temporada com a tricolor, novament en qualitat de cedit pel Real Zaragoza. El jugador ha renovat amb el club aragonès fins al 2025, però la primera d’aquestes tres campanyes serà al Principat. El que no s’ha aconseguit, però, és obtenir una opció de compra.

Des del primer moment, l’Andorra va deixar clar que volia que Aguado continués a les seves files. Fins i tot, durant les celebracions per l’ascens va transcendir que, si feia falta, se’l segrestava. Comentari de broma, lògicament, però que demostrava que per a l’entrenador, Eder Sarabia, i per la direcció esportiva el migcampista és una peça clau. Ho va ser a Primera RFEF i es vol que ho sigui a Segona.

L’obstacle, però, era saber quins eren els plans del seu club d’origen, el Zaragoza. Inicialment, el seu entrenador, Juan Carlos Carcedo, el volia tenir a la pretemporada. Ara, però, vist el nombre d’efectius per a la zona medul·lar, ja s’entén que Aguado comptaria amb pocs minuts. I, per tant, es considera que és més interessant poder mantenir la seva progressió amb una altra cessió. I l’Andorra és l’opció idònia.

D’aquesta forma, i segons informen diferents mitjans aragonesos, tot està tancat. Aguado tornarà al Principat una nova campanya, la tercera. Abans, però, signarà la renovació amb el Zaragoza. Fins al juny del 2025. Es demostra, doncs, que el club confia, i molt, en la progressió del fill del mític Xavi Aguado.

De fet, aquest ha estat un dels problemes en la negociació. L’Andorra volia poder tenir una opció de compra preferent per quedar-se el jugador en propietat un cop finalitzés aquesta tercera cessió. El Zaragoza s’ha tancat en banda. Tot i això, els tricolors han preferit no forçar la màquina i garantir la continuïtat del jugador.

I és que, no es pot negar, Aguado ha estat un home clau per a Eder Sarabia. Des de l’arribada del tècnic basc a la banqueta, el migcampista és un titular indiscutible. La passada temporada va disputar fins a 32 partits amb l’equip tricolor -i cal tenir en compte que es va perdre les quatre primeres jornades per sanció-. D’aquests encontres, 28 com a titular. En total, gairebé 2.500 minuts.

Comentaris

Trending