La FAF denuncia a la policia els “indicis” sobre “l’intent d’arreglar” dos partits

El departament d’Integrity, que lidera l’excap del GIPA Xavier Surana, considera que hi ha prou proves dels fets i vol que el cos d’ordre investigui i dictamini si hi ha delicte, però l’ens no pren cap mesura interna sobre els clubs suposadament implicats

Un instant del partit de Copa entre Inter i Sant Julià, un dels duels sota sospita.
Un instant del partit de Copa entre Inter i Sant Julià, un dels duels sota sospita. FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) vol que la policia investigui si va existir un intent d’arreglar els resultats dels dos partits, un de Lliga i un de Copa Constitució, disputats per l’Inter d’Escaldes i l’UE Sant Julià. Des de l’ens es considera que hi ha prou “indicis” dels fets i s’assegura que així ho ha valorat també la UEFA. Ara, per tant, serà el cos d’ordre qui hagi d’avaluar si s’ha comès o no algun delicte.

La denúncia l’ha presentat aquest dilluns al matí el director del departament d’Integrity de la FAF, Xavier Surana, Justament, un antic policia; ex cap del Grup d’Intervenció (GIPA) del departament. Segons s’ha explicat a Altaveu des de la Federació, arran de les sospites que van aixecar tots dos duels -el de la darrera jornada de la Lliga Multisegur, la victòria en el qual va permetre els escadencs assegurar-se el títol i el de semifinals de Copa Constitució, que també va caure del cantó de l’Inter per 2-1-, es va iniciar una avaluació interna.

Entre les proves aportades a la denúncia hi ha les actes arbitrals i una conversa gravada entre jugadors dels equips durant el partit de Copa Constitució

Aquesta hauria permet trobar “indicis” que podria haver existit “un intent d’arreglar el resultat dels dos partits”. El departament d’Integrity hauria “corroborat”, segons les mateixes fonts, aquesta situació. A banda, tota la informació i documentació l’hauria analitzat també la UEFA, que ha validat les conclusions.

Per això, s’ha optat per presentar la denúncia. Ho ha fet Surana en persona aquest matí. En ella s’explica la possible manipulació dels resultats en els dos duels i s’aporten “totes les proves” que assegura tenir la Federació. Entre elles, les actes arbitrals, una de les quals ja va recollir converses sospitoses per part dels jugadors que es trobaven a la grada i la gravació d’una d’aquestes xerrades.

Aquesta va ser recollida pels micròfons que agafen el so ambient per a la retransmissió via Youtube que es feia dels partits. Caldrà veure, però, si aquesta té validesa jurídica en cas que s’obri algun procediment judicial.

Cap dels directius de la FAF ha volgut fer declaracions sobre la qüestió. Tot i això, fonts oficials de l’ens han defensat que l’acció es tracta “d’un exercici de transparència”. Ara, apunten, la policia hauria de dictaminar, veient les proves presentades i amb la investigació que es tiri endavant, si ha existit o no alguna irregularitat o fet delictiu.

Per ara, no s’ha iniciat cap procediment intern per part de la FAF. Es prefereix esperar a la resolució del cas en funció del recorregut de la denúncia. Per tant, ara mateix, “l’Inter és campió de lliga i Copa” i, per tant, “anirà a la Lliga de Campions”. De fet, el primer dels partits ja el disputarà el dissabte. A Nyon, els d’Adolfo Baines s’enfrontaran al Drita, el campió de Kosovo.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending