L’executiu aportarà 20.000 euros anuals al projecte e-sport de l’ACA

Els diners es destinaran al 'SIM Racing', tot i que serà l'entitat qui decidirà en què s'utilitza aquesta aportació econòmica

Sasplugas, Gallardo i Alcobé després de firmar el conveni.
Sasplugas, Gallardo i Alcobé després de firmar el conveni.

L'automòbil Club Andorra i el Govern han signat un conveni per establir una col·laboració publicoprivada en l'àmbit dels e-sports. En aquest sentit, l'executiu aportarà 20.000 euros anuals, prorrogable tres anys, al projecte de 'SIM Racing' de l'entitat, basat en un equip de competició, una escola de formació i el centre d'entrenament.

Consolidar i potenciar el projecte e-sport de l'Automòbil Club Andorra (ACA) és l'objectiu del conveni que han firmat aquest migdia el Govern i l'entitat. Una col·laboració en la qual el govern aportarà 20.000 euros anuals, renovable durant els pròxims tres anys. En aquest sentit, el ministre de presidència, Jordi Gallardo, ha assegurat que “encaixa amb el pla estratègic del país amb els e-sports, feia falta veure com articular aquesta col·laboració, però teníem clar que havíem de ser-hi”. Precisament, el ministre ha puntualitzat un dels aspectes més destacats del projecte: "la vessant formativa que té per als joves pilots, tant en conducció com en valors" i, per tant, s'ha mostrat que convençut que "es renovarà" aquesta ajuda de l'executiu.

Per Gallardo el projecte d'e-sports de l'ACA “encaixa amb el pla estratègic del país amb els e-sports, feia falta veure com articular aquesta col·laboració, però teníem clar que havíem de ser-hi”

L’aportació de l’executiu anirà destinada al SIM Racing. Dins d’aquest món,  el simulador és una peça fonamental; en aquest sentit, el tresorer de l’entitat, Jordi Alcobé, ha volgut la seva importància. “Sembla que la diferència entre la cursa real i el simulador hi és, però la realitat és que no és tan gran”. Com a exemple ha posat Raül Ferré que fa tota la preparació de les curses en el centre d’entrenament d’Ordino.

El projecte, cal recordar, té tres pilars. El primer, l’equip de competició, que enguany ha assolit l’ascens a la Lliga d’Escuderies; l’acadèmia, on es vol atraure els joves i iniciar-los en aquest món; i el centre d’entrenament. En aquest sentit, Gallardo ha posat com a exemple l’ACA com a “societat analògica que ha estat capaç de fer el salt al món digital i complementar a la perfecció totes les activitats”; a més, ha avançat que hi ha d’altres projectes d’e-sports que ben aviat veuran la llum.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending