Evitar nous problemes econòmics en els clubs, repte prioritari de la junta de la FAF

Fèlix Álvarez ha estat reelegit president per als propers quatre anys amb 24 vots a favor i un en blanc i creu que la conversió dels equips en societat anònima d’objecte esportiu podria evitar els serials que s’han viscut en els darrers anys

El president reelegit de la FAF, Fèlix Álvarez.
El president reelegit de la FAF, Fèlix Álvarez. FAF/Xavi Miró

Fèlix Álvarez ha estat reelegit president de la Federació Andorrana de Futbol per quatre anys més. Només s’havia presentat una única candidatura a les eleccions i l’Assemblea General Electoral l’ha validat amb una àmplia majoria, és a dir, 24 vots a favor i un en blanc. Entre les prioritats per als pròxims quatre anys hi ha que els problemes econòmics que van viure el Sant Julià i la UE Engordany la temporada passada no es tornin a repetir i creu que la conversió dels equips en societats anònimes d’objecte esportiu seria una bona manera.

La mateixa junta que va acabar l’anterior mandat continuarà quatre anys més al capdavant de la FAF. Així s’ha votat en l’Assemblea General Electoral que ha donat suport per una àmplia majoria: 24 vots a favor i un en blanc. Cal dir que només s’havia presentat una única candidatura. L’economista i exfutbolista, Félix Álvarez continua sent el president. L’acompanyen Alfonso Martín i Ricard Toloca com a vicepresidents, mentre que Anna Pazos, Marc Rodríguez, Josep Izquierdo i Josep Antoni Combarros en són els vocals.

Una de les solucions, diu, passaria per la conversió en societats anònimes d’objecte esportiu, pas que ja ha fet l’Inter Club d’Escaldes perquè “ ens garantiríem una responsabilitat ”

Durant el discurs ha manifestat davant dels clubs que “ens veiem amb ganes i esperem no defraudar a ningú. Volem gestionar la federació de la millor manera i internarem complir algunes coses pendents i millorar el que ens ha quedat pendent”. Un dels reptes prioritaris és intentar que aquesta temporada no es tornin a repetir els problemes econòmics que el passat curs van viure el Sant Julià i l’Engordany, que es van quedar a una incompareixença de ser exclosos de la Lliga Multisegur, tot i que van acabar baixant a Segona Divisió. En aquest sentit, exposa que “nosaltres des de la FAF hi posem les eines perquè això no passi quant al control econòmic i esperem que això no torni a passar”. Considera que “els gestors dels clubs han de tenir clar que això no torni a passar i han de saber els recursos de què disposen i la categoria on estan”. Una de les solucions, diu, passaria per la conversió en societats anònimes d’objecte esportiu, pas que ja ha fet l’Inter Club d’Escaldes. “Amb això ens garantiríem una responsabilitat perquè ara una persona que pugui estar al capdavant i vol marxar no li passa res i amb el canvi podria limitar aquesta fugida”, ha expressat Álvarez.

La junta reelegida de la FAF
La junta reelegida de la FAF

Altres fites que s’han marcat és intentar trobar un espai per construir un pavelló de futbol sala, tenint en compte que la majoria d’instal·lacions són comunals i cal donar resposta a les necessitats dels equips. En l’àmbit de les infraestructures, ha assegurat que les obres del nou camp d’Encamp avancen dins dels terminis previstos i s’espera que pugui estar llest a la tardor del 2024.

El reelegit president considera que els resultats esportius de les diferents seleccions van pel bon camí i ha tornat a destacar l’aposta que fan en el futbol femení. Sobre la possibilitat que Ildefons Lima ocupi la banqueta d’algun dels equips després d’haver-se retirat, Fèlix Álvarez, exposa que “no n’hem parlat, però la federació té les portes obertes per a tothom”. Remarca el bagatge que té i “si ell ens ho planteja, ho valorarem”.

Comentaris (1)

Trending