Esquiadors de la FAE participen en un estudi científic de la Universitat de Barcelona

Els darrers entrenaments d’Àxel Esteve, Carla Mijares, Àlex Rius, Ty Acosta i Xavier Cornellà han servit per agafar dades sobre com es comporten les variants cinemàtiques en aquesta modalitat esportiva

https://www.youtube.com/watch?v=Tap8DY9KXCU

Els equips nacionals d’esquí alpí han tancat la darrera setmana d’entrenaments de la temporada. Ho han fet amb sessions a les pistes de Soldeu i El Tarter, un treball que, a més, ha servit per formar part d’un estudi impulsat per la Universitat de Barcelona (UB).

Durant el darrer entrenament, s’ha dut a terme el treball científic sobre l’esquí alpí de competició. El seu titol és ‘Aplicació dels sensors inercials a l’esquí alpí’. L’han tirat endavant tant l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya com la UB. Els eslalomistes Àxel Esteve, Carla Mijares, Àlex Rius, Ty Acosta i Xavier Cornella han format part d’aquest estudi, que ha servit per acumular dades sobre l’esquí en aquesta disciplina tècnica.

L’estudi formarà part de la tesi doctoral de Carla Pérez-Chirinos, dirigida per Gerard Moras i codirigida per Josep Maria Padullés, i treballa sobre l’anàlisi per concretar com es comporten les variables cinemàtiques (velocitat i acceleració) en funció del nivell dels esquiadors, el nombre de baixades, el pendent de la pista, el tipus de traçat i les condicions de la neu.

Etiquetes

Comentaris

Trending