Espot destaca “el salt de qualitat d’Andorra en l’organització de proves esportives d’alt nivell”

El cap de Govern ha inaugurat aquest divendres els Campionats del Món de Triatló d'hivern que es disputaran el cap de setmana a Naturlandia

El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció.
El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els Campionats del Món de Triatló d'hivern que es disputaran a Naturlandia, s'han inagurat aquest divendres a Sant Julià de Lòria. El cap de Govern, Xavier Espot, ha presidit l'acte, en el qual també hi han assistit els ministres Jordi Gallardo, Víctor Filloy, Sílvia Riva i Verònica Canals, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el cònsol lauredià, Josep Majoral. 

“Aquests darrers anys Andorra ha fet un salt qualitatiu en l’organització de proves esportives d’alt nivell internacional”, ha ressaltat Xavier Espot, que ha volgut posar en relleu que “aquest salt no és fruit de l’atzar, sinó que es deu a l’esforç i la constància de les federacions esportives, els camps de neu, les institucions i les dones i els homes que estimen Andorra i creuen en el seu potencial”.

Així doncs, durant el seu parlament, Espot ha donat la benvinguda als més de dos- cents participants, provinents de setze països, que durant aquest cap de setmana competiran pel títol de campiona i campió del món de triatló d’hivern “en un paratge natural excepcional”. Precisament, el cap de Govern ha agraït a tots els organitzadors que fan possible que el país “es converteixi en l’epicentre mundial del triatló” amb la celebració “d’un projecte d’excel·lència al voltant de la marca Andorra, que gaudeix d’unes instal·lacions i d’una infraestructura hotelera de primer nivell”.

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha dit que la competició "situarà Naturlandia en el món". i ha reivindicat la idoneïtat de les pistes de fons per acollir proves de gran nivell internacional. El primer pas és l'homologació dels diversos circuits de l'estació laurediana.

Comentaris

Trending