Esports estableix nous criteris per a l’adjudicació de les beques ARA

Per a la següent temporada 2022-2023 s’ha incorporat a les bases la integració dels nous serveis que ofereix el CTEO

Presentació dels nous criteris de les beques ARA.
Presentació dels nous criteris de les beques ARA.

Aquest dijous s’ha presentat a les federacions esportives les noves bases i criteris que regiran la concessió de les beques del programa d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA) per a la següent temporada. Així, una de les principals novetats que s’incorpora és la integració dels nous serveis que ofereix el Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino (CTEO) com a part dels ajuts que fins ara només atorgaven una subvenció econòmica.

“Donem un pas més, a part de la dotació monetària per al desenvolupament de l’esportista, oferim uns serveis integrals i professionals que faciliten i maximitzen el rendiment de l’esportista, alhora que també rendibilitzen la inversió monetària”, ha ressaltat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. Els objectius del programa de beques continuen sent múltiples com potenciar l’esport d’elit al país, motivar els esportistes perquè aconsegueixin el seu màxim rendiment esportiu o promoure la continuïtat i constància de l’entrenament.

Seguint aquest objectius i premisses es defineixen diferents programes de beques per poder abastar les principals casuístiques concretes de cada esportista i fer l’acompanyament necessari en cada etapa de l’evolució esportiva. En aquest cas, es preveuen dues noves modalitats que fins ara no existien: Tecnificació ARA i Esports Col·lectius.

La primera de les modalitats va encarada a aquells esportistes de 14 a 24 anys que tenen potencial i projecció per entrar als programes de Joves Promeses o Promeses. La segona modalitat, està pensada pels esportistes a partir de 16 anys que formen part de la selecció nacional i que competeixen amb un equip d’alt nivell fora d’Andorra. Les dues noves modalitats permeten oferir a un nombre més gran d’esportistes els nous serveis del CTEO, sense necessitat d’incrementar la partida econòmica.

Etiquetes

Comentaris

Trending