Esports atorga 2,9 milions d’euros en subvencions a federacions i clubs

El ministeri reserva una segona convocatòria de 693.000 euros de cara a finals d’estiu que podran demanar entitats amb projectes nous o que recuperin l’activitat competitiva normal fins ara limitada per la pandèmia

Sílvia Riva i Justo Ruiz.
Sílvia Riva i Justo Ruiz.

El Govern ha atorgat fins a 2,868 milions d’euros en subvencions a les diferents entitats esportives perquè puguin tirar endavant la seva activitat durant el 2020. Es tracta de la primera part de la partida global prevista pel 2021, que ascendeix a 3,57 milions. En la segona convocatòria, amb un fons de 693.000 euros, s’espera poder adaptar-se a com evolucioni la situació sanitària i si això permet la represa de competicions encara aturades. Des del ministeri s’ha volgut destacar que l’import global és el més alt dels darrers anys.

Com en els darrers exercicis, els ajuts per a entitats i federacions esportives s’atorgaran en dues convocatòries. La primera s’ha tancat ara, amb 2,868 milions d’euros que es distribuiran entre una quarantena de beneficiaris. 21 federacions o clubs, com ara la de ciclisme o natació, mantenen la mateixa subvenció que el 2020. En canvi, deu rebran més diners, entre elles les més vinculades a la pròxima celebració dels Jocs de Tòquio. És el cas del mateix Comitè Olímpic o de la federació de Canoa-caiac.

En aquest darrer cas, es pensa específicament en la participació de Mònica Dòria a la cita japonesa. “Estem en un any olímpic i ella està classificada”, ha recordat el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. Per tant, “l’increment és per donar-li suport i que pugui preparar la participació de la millor forma possible”.

Entre les entitats que veuen incrementada la subvenció hi ha la Federació de Canoa-Caiac pensant en la participació de Mònica Dòria als Jocs Olímpics, o la de tennis, amb l’aplicació total de l’acord amb Vicky Jiménez

També guanyen en subvenció l’Automòbil Club o les federacions de karate o tennis. En l’ajut a aquesta darrera s’inclouen els 150.000 euros directes a Vicky Jiménez. En aquest sentit, Ruiz ha apuntat que, en realitat, l’aplicació de l’acord tancat fa un any va quedar en suspens per l’esclat de la pandèmia i es “va contenir” els diners transferits. “Aquest any ja el dotem amb la suma acordada perquè segueix endavant, du a terme el calendari previst de partits i el d’entrenaments, molt exigent, amb l’objectiu de situar-se al circuit professional”, ha explicat.

En canvi, altres entitats han vist reduïda la subvenció. Succeeix, per exemple, amb l’FC Andorra, el MoraBanc o el VPC de rugbi. La davallada es deu al fet que molts dels seus equips no han reprès amb normalitat la competició o ho han fet fa poques setmanes perquè aquestes estaven suspeses per les restriccions aplicades als països veïns per intentar frenar la pandèmia. Es preveu que en la segona convocatòria, que es llançarà entre agost i setembre, puguin demanar més ajut si la situació sanitària permet tornar a disputar les lligues i torneigs habituals.

“Vull enviar a aquestes entitats, amb qui també hem contactat, un missatge de tranquil·litat. La segona part de la convocatòria serà la que retornarà el pressupost necessari si es reprèn la competició. Podran disposar d’aquests diners com habitualment”, ha volgut deixar clar la ministra d’Esports, Sílvia Riva. Entre els clubs afectats hi ha el VPC, que prepara un projecte ambiciós que li ha de permetre lluitar per estar a categories molt més importants. Sobre aquest punt, des del Govern s’ha deixat clar que hi ha predisposició a donar un cop de mà si la iniciativa és sòlida.

“Estem a l’espera del projecte, de saber com es justifica aquest augment. Ens han d’explicar quin ha de ser l’enfocament que li volen donar al club i quines partides creixeran”, ha comentat Riva. La ministra, però, ha recordat que tot està pendent també que es pugui confirmar el retorn a la competició.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending