Els eSports de l’ACA es traslladen a Andorra la Vella

L’entitat assoleix així l’espai d’alt rendiment en aquesta disciplina que s’espera que doni l’oportunitat de generar una base de pilots, no únicament en l’àmbit digital, sinó també que puguin fer el salt al món real

El nou espai d'eSports de l'ACA
El nou espai d'eSports de l'ACA

L’experiència a Ordino ha estat bona. Així s’ha assegurat des de l’Automòbil Club (ACA) durant la presentació de les noves instal·lacions de la seu dels eSports, que s’ha traslladat a la central, a Andorra la Vella. Ha estat un moviment estratègic, que té part institucional i part d’estalvi monetari. Aquest espai, que compta amb totes les facilitats tecnològiques i de connectivitat, serà per entrenar a alt rendiment. L’objectiu final és assolir una base de pilots no únicament digitals, sinó que facin el salt al món real.

“L’aposta pel món digital és mirar cap al futur”, ha assegurat el secretari general de l’ACA, Toti Sasplugas. Aquesta aposta es va iniciar amb el primer projecte d’eSports ubicat a Ordino, i es consolidarà amb el trasllat a Andorra la Vella d’aquest centre d’entrenament, que es considera d’alt rendiment. Sasplugas ha explicat que “és un espai per entrenar i on treballen els professionals”. Està, en certa manera, dividit en dues zones. Una d’elles és per a l’escola, on es pot començar a aprendre la disciplina. L’altra, que compta amb tecnologia d’última generació, és per a l’equip. Cada lloc està adaptat a les necessitats de cada pilot i està personalitzat per les seves característiques.

Sasplugas ha assegurat que, actualment, a nivell tecnològic “estem al top, no hi ha possibilitat de créixer més en aquest nivell”. El servidor que s’ha instal·lat a la seu de l’ACA, de fet, s’ha assenyalat com a un dels més potents del país. “No hi ha comparació a entrenar a casa i fer-ho aquí, sobretot pel que fa a la connectivitat”, ha afirmat Sasplugas. El pas per Ordino ha servit per acabar de filar certes coses. Ha estat una “fase beta, d’assaig”. Durant el temps on s’ha estat a la parròquia s’ha pogut acabar de perfilar quina era la situació ideal, les característiques de l’espai, com la llum, i quines eren les zones necessàries. “Cada professional ens ha anat transmetent el que calia, hem tingut un feedback important que ens ha anat molt bé per acabar de configurar l’espai”, ha explicat Sasplugas.

WhatsApp Image 2023 04 17 at 17.10.41 (2)
La zona d'acadèmia

El fet de traslladar-se a la seu de l’ACA té diferents vessants. Però, sobretot, es vol continuar impulsant la creació d’una base de pilots al país que, amb la categoria física, real, era molt baix. Sasplugas ha assenyalat que és “molt car, costa molts diners i no hi ha tantes famílies disposades”. El programa de Joves pilots no s’acaba, “però ens costa molt que avancin i que trobin el finançament”. Centrar-se en el món digital, per tant, dona “una nova oportunitat, un nou paradigma absolutament democràtic, accessible a tothom que visualitzem que ens donarà bons fruits perquè no hi ha barreres d’entrada, ni de gènere, ni econòmiques”.

Aquest sector, de fet, s’ha remarcat com a cada cop “més professional, cada cop hi ha més oportunitats per treballar i les marques necessiten més pilots”. Un dels objectius d’aquesta base és aconseguir contractes, pilots que es puguin dedicar professionalment i a temps complet a Andorra a les carreres digitals. “És el gran pas qualitatiu de l’equip, ara són amateurs que dediquen moltes hores, però tenen la seva feina”, ha remarcat Sasplugas. Per tant, el que cal és tenir muscle financer suficient per poder dedicar-se de forma completa.

WhatsApp Image 2023 04 17 at 17.10.41 (1)
Un dels pilots professionals

A nivell pressupostari, l’acadèmia té anualment una partida de 130.000 euros per al seu funcionament i totes les persones que s’hi dediquen aportat per l’ACA. El que s’ha destinat al centre ha estat el premi internacional que va atorgar la FIA a l’entitat, per Innovació al Món de l’Esport, i que ha estat dotat de 50.000 euros. “Aquesta primera fase ha estat la més costosa, la més tecnològica”, ha indicat Sasplugas. Pròximament s’espera poder habilitar una segona sala que serveixi com a espai de reunió, una mica més distes, fer retransmissions en directe.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending