Mala maror pel sorteig ‘en diferit’ de la Copa Constitució

L’acte es va celebrar aquest dimarts, però no es va emetre per Twich fins a aquest migdia, fet que ha generat malestar i suspicàcia, especialment entre equips de la Lliga Multisegur

Un instant del sorteig que ha generat la polèmica.
Un instant del sorteig que ha generat la polèmica. FAF

El sorteig de la Copa Constitució ha generat un important malestar entre alguns dels clubs participants. El motiu? El fet que, a diferència del que havia estat habitual, l’acte no s’ha emès en directe. Va ser gravat dimarts i s’ha donat a conèixer aquest dimecres al migdia. Alguns dels equips lamenten una forma de fer sense transparència que, no neguen, també ha generat dubtes sobre el resultat, com ara el fet que s’hagin d’enfrontar ja a vuitens els dos darrers campions, Inter d’Escaldes i UE Sant Julià, i, en canvi, un equip de Segona hagi quedat exempt.

En una setmana on altres entitats del món del futbol han tingut problemes seriosos a l’hora de fer un sorteig, el del torneig del KO andorrà també ha generat polèmica. Oficialment, s’havia de celebrar aquest dimecres i ser emès en directe via xarxes socials. Res d’estrany. De fet, el que ja era habitual en temporades anteriors, potser canviant el YouTube pel Twich, una web més especialitzada en directe. L’hora marcada era a la una de la tarda.

I, efectivament, a aquesta hora ha començat a emetre’s per la plataforma, però no el que s’ha pogut veure era una gravació feta dimarts a la tarda a les instal·lacions d’un mitjà de comunicació del país amb el qual fa temps que la FAF manté un tracte preferent. És a dir, el sorteig s’ha pogut seguir en diferit. Fins i tot, alguns dels aparellaments ja corrien ahir al vespre.

Des de la FAF s’atribueix la decisió de fer el sorteig en diferit perquè “el nou format exigia una feina de postproducció important per poder mostrar els encreuaments de tota la Copa i els camps on s’havia de jugar”, tot afirmant que “hagués estat impossible fer-lo en directe”

I això ha generat un important malestar entre diversos clubs, especialment els de la màxima categoria. Molts, de fet, admetien que, quan aquest migdia s’han posat a seguir el sorteig, es pensaven que seria en directe. Sorpresa, doncs desagradable. “Zero transparència”, ha apuntat des d’una de les entitats consultades a Altaveu, que també trobava “molt incoherent” la forma de procedir.

I hi ha qui parla obertament de dubtes sobre el resultat del sorteig. “Es pot garantir la veracitat i que no hi ha hagut alteracions?”, es preguntaven des d’un altre club. Cal recordar que la Copa estrenava enguany un nou format, sense caps de sèrie. I això suposava que tots els equips, els vuit de Lliga Multisegur i els sis d’Unida entraven al bombo. Dos d’ells havien de quedar exempts i passaven directament als quarts.

I això és un dels punts que s’havia de dirimir en el sorteig. I els afortunats han estat l’Atlètic Escaldes i l’Extremenya, de segona divisió. Per alimentar encara més la suspicàcia hi ha el fet que una de les eliminatòries serà entre l’Inter d’Escaldes i l’UE Sant Julià. És a dir, el campió de l’edició de la temporada 2019-20 contra el de la campanya 2020-21. Un dels dos quedarà, doncs, fora, en primera ronda.

Pel que fa a la resta d’eliminatòries, hi haurà un altre duel entre equips de la màxima categoria: Ordino-FC Santa Coloma. També hi viurà un duel entre rivals de la Lliga Unida (Atlètic Amèrica-Penya Encarnada) i tres entre conjunts de diferent divisió: UE Santa Coloma-Encamp, Rangers-UE Engordany i Carroi-FS La Massana.  

Des de la FAF s’ha volgut defensar la “veracitat” del sorteig que, s’admet, es va gravar el dimarts al matí a les instal·lacions d’un mitjà de comunicació. S’assegura que el motiu d’aquesta fórmula, totalment diferent de la d’anys anteriors era el fet que “el nou format exigia una feina de postproducció important per poder mostrar els encreuaments i els camps on s’han de jugar”. Per tant, “hagués estat impossible fer-lo en directe”.

Al sorteig van assistir el cap de comunicació de l’entitat, Xavi Bonet, i el coordinador de competició, Pere Babot, a banda de dos tècnics, un de càmera i un de so. S’ha recordat que l’espai de gravació tenia dimensions reduïdes i, per tant, donada la situació sanitària calia que no hi hagués més gent de la necessària. També s’ha volgut remarcar que “en cap moment es va dir que el sorteig seria en directe”, tot i que cal recordar era la fórmula habitual les temporades anteriors. Des de la FAF també s’ha garantit que “va ser un únic sorteig”.

FGph3SaXMAQH z

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending