Dos minuts d’or i l’encert de Carlos permeten l’FC Andorra iniciar amb bon peu la segona volta

Dues dianes del ‘pichichi’ tricolor certifiquen la superioritat sobre el Llagostera al primer temps i l’equip no es deixa sorprendre al segon tot i l’intent de reacció dels gironins

Els jugadors tricolors celebren un dels gols.
Els jugadors tricolors celebren un dels gols. FC Andorra

L’FC Andorra ha començat la segona volta amb molt bon peu. Els tricolors han derrotat el Llagostera (2-0) i es consoliden a la zona noble de la taula del subgrup 3A de Segona B. Dos gols del ‘pichichi’ tricolor, Carlos Martínez, en tot just dos minuts han deixat el partit ben encarrilat en un primer temps de clar domini dels de Nacho Castro. Després, els gironins han intentat reaccionar però s’han trobat un rival molt ben plantat que no ha cedit ocasions i no ha patit en cap moment pel resultat.

Els tricolors han completat una gran primera meitat, en la qual s’han mostrat molt superiors al Llagostera. Més pilota, més criteri, més encert i, sobretot (al final és el que mana al futbol), més punteria. Especialment a destacar Carlos Martínez, que segueix amb l’instint de les darreres jornades. El de Mataró no ha perdonat les dues primeres opcions que ha tingut.

Al minut 15’, ha marcat el primer amb qualitat. Ha rebut la pilota a la frontal i amb un gran gest tècnic s’ha desfet del seu marcador. Un cop sol, han engaltat un xut ras i col·locat a la base del pal dret de la porteria de Marcos.

Carlos Martínez, fent la rematada del segon gol de l'FC Andorra.

Tot just dos minuts després, sense deixar temps a reacció per part del quadre gironí, segon cop. També per part de Carlos. En aquesta ocasió, demostrant bona lectura de la situació amb una gran desmarcada i una encara millor rematada de primera. El davanter ha fet un teva meva amb Bover, que ha centrat una precisa pilota a l’àrea que el ‘pichichi’ tricolor (ja porta sis gols) ha engaltat al fons de la xarxa.

De fet, l’Andorra podria haver encara més gran la ferida del Llagostera. De nou Carlos, al 32’, ha fregat el ‘hat trick’ a passada de Loureiro. En aquest cas, la rematada ha marxat lleugerament desviada.

Els d’Oriol Alsina només han donat símptomes de vida al tram final del primer temps. Primer, Cortés, amb un xut des de la frontal que ha marxat desviat, i després Sascha, també sense encert, han generat les úniques aproximacions dels gironins, desbordats fins al moment pel bon joc tricolor.

En l’inici del segon temps el Llagostera ha avisat. No llençava pas la tovallola. De fet, Alsina ha introduït un triple canvi que ha revolucionat el seu equip. Els gironins han sortit amb força i Gil Muntadas i Dieste han tingut bones opcions per retallar diferències. Les seves rematades (48’ i 50’) han marxat desviades.

50845936526 28d6b07bea 6k
Un instant del partit.

Els gironins, doncs, han dominat més el joc en aquest segon temps, tot i que l’Andorra ha sabut defensar-se amb ordre i no cedir excessives ocasions de perill. Segons passaven els minuts, a més, la precipitació del Llagostera ha donat pas a bones accions a la contra per part dels tricolors. En la primera, al 72’, Iker ha conduït a la perfecció i ha cedit amb una bona assistència a Casadesús que, però, ha vist com Marcos li guanyava el mà a mà. En el segon, de nou el porter visitant ha salvat el xut d’Héctor (75’).

En el tram final del duel, els tricolors han sabut controlar el joc. Així, han evitat noves opcions per al Llagostera i han aconseguit lligar un triomf de mèrit, davant un rival sempre complicat, que serveix per situar-se en segona posició, a un punt del líder, el Nàstic. I, sobretot, amb tres punts d’avantatge amb relació al quart classificat. La setmana vinent, l’equip viatjarà a Sant Adrià del Besòs per enfrontar-se a l’Espanyol B.

Camp: Prada de Moles.
FC ANDORRA (2): Ratti, Loureiro, Borja, Pedraza, Vilanova, Riverola, Héctor (David Martín, 76’), Bover, Aguado, Casadesús i Carlos Martínez (Iker, 71’(Pau Martínez, 88’)).
UE LLAGOSTERA (0): Marcos, Aimar, Monreal (Pere, 66’), Genar, Diego, David García (Gil Muntadas, 46’), Manchón (Magallán, 46’), Pau Salvans (Dieste, 46’), Cortés, Sascha i Guiu (Youssef, 69’).
Àrbitre: Monterrubio Torres (Aragó). T.G.: Loureiro / Sascha, David García, Magallán i Paul Salvans.
Gols: 1-0, Carlos Martínez (15’). 2-0, Carlos Martínez (17’).