Domi Trastoy comptarà amb el suport del comú de Sant Julià en l’expedició al Kanchenjunga

És la tercera muntanya més alta del món després de l’Everest i el K2 i només culminen l'ascens el 2% que hi pugen sense oxigen

Domi Trastoy i Mireia Codina després de la roda de premsa d'aquest dijous.
Domi Trastoy i Mireia Codina després de la roda de premsa d'aquest dijous. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

El mes vinent, Domi Trastoy i Gonzalo Fernándes intentaran l’ascensió sense oxigen al Kanchenjunga, la tercera muntanya més alta del món després de l’Everest i el K2. Serien els primers andorrans en aconseguir aquesta gran fita esportiva, que només aconsegueixen un 2% dels que fan l’ascens sense oxigen. L'expedició compta amb el suport del comú de Sant Julià de Lòria.
 

 Com a Vila Europea de l’Esport 2023, el comú vol donar suport a l’expedició amb una aportació econòmica de 1.500 euros. Així, la cònsol menor, Mireia Codina ha destacat que "volem estar al costat dels esportistes locals i potenciar el coneixement extern i la imatge de la parròquia".
 
Així, la marca turística de SJL estarà en tots els elements de publicitat i promoció de l’esdeveniment; es lluirà la bandera de Sant Julià de Lòria, Vila Europea de l’esport en la conquesta del cim i s’inclourà el documental de l’ascensió en una de les conferències del cicle de tardor de Turisme Esportiu i de Benestar.
 
L’expedició marxarà d’Andorra el proper dia 10 amb el repte d’ascendir el Kanchenjunga, amb una altitud de 8.586 metres sobre el nivell del mar i la muntanya més alta de la Índia i la segona  del Nepal. Segons Domi Trastoy, "és una muntanya apartada, tècnica i difícil. Els que hi van són alpinistes professionals, és un repte per a nosaltres". Preveuen fer el cim entre el 10 i el 15 de maig.

Comentaris (3)

Trending