‘Deja vu’ tricolor

L’FC Andorra suma a la Condomina un punt que es torna a quedar curt en un partit on ha tingut les millors ocasions i en el qual un gran gol de Manu Nieto ha acabat evitant mals majors després de l’1-0 de Josete en una badada defensant una acció a pilota aturada

Molina domina la pilota entre dos rivals.
Molina domina la pilota entre dos rivals. UCAM

L’FC Andorra ha sumat un punt en la seva visita a la Condomina. Novament, però, amb la sensació de merèixer més. En un partit sense gaires ocasions de perill, els tricolors han tingut les més clares, però només n’han aprofitat una. En canvi, una badada defensiva a l’hora de defensar una acció a pilota aturada ha costat, de nou, cara. La reacció, però, ha estat ràpida i un gran gol de Manu Nieto ha evitat mals majors... però no treu de pobres els d’Eder Sarabia.

La història s’ha repetit per l’Andorra al primer temps. La història negativa, clar. El conjunt tricolor, amb moltes novetats a l’onze, com ara Iván Gil o Manu Nieto, ha aconseguit imposar el seu domini i control de pilota a la gespa de la Condomina, especialment en els primers 25 minuts. Novament, però, no ha sabut aprofitar aquesta superioritat. Sobretot perquè quan ha tocat definir a les àrees, no ho ha sabut fer. Li ha faltat, un altre cop, contundència.

La primera opció l’ha tingut al 10’ Carlos Martínez. El mataroní ha rematat una centrada a l’àrea de forma acrobàtica. El xut ha acabat sortint tou i l’ha pogut aturar sense problemes Biel.

Més s’ha hagut d’esforçar el porter local al minut 21, en una gran opció pels tricolors. Eudald ha centrat des de la banda esquerra i Vilanova ha executat un bon cop de cap. Biel, però, ha reaccionat bé i ha pogut refusar la pilota.

Manu Garrido condueix l'esfèrica sota la mirada de dos jugadors tricolors.

L’UCAM ha equilibrat forces un cop superat l’equador del primer temps, però sense inquietar en excés la porteria defensada, per segona setmana consecutiva, per Josele. L’opció més clara l’ha tingut Liberto al 29’, amb una rematada a la mitja volta que ha marxat desviada. Més clara ha estat la rèplica tricolor set minuts després. Iván Gil, a la petita, ha vist com, de nou, Biel guanyava la partida i evitava el gol de l’Andorra.

No han entrat bé els tricolors al segon temps. Bona mostra és l’error de Josele al 47’, regalant una pilota a Moyita que a punt ha estat de costar un disgust. El jugador murcià l’ha passat cap a Manu Garrido i aquest, per sort pels interessos dels d’Edar Sarabia, ha disparat per sobre el travesser. La badada sí que ha tingut, però, conseqüències nefastes, minuts després.

En una falta lateral, Alberto l’ha picat molt bé però també s’ha trobat amb una errada de marcatge de la defensa. Massa sol, Josete, de cap, ha establert el primer gol del duel.

Un instant del partit entre UCAM i Andorra.

La reacció dels tricolors, però, ha estat ràpida. I ha vingut de la mà d’una gran acció individual de Manu Nieto, que ha volgut demostrar que la titularitat que li ha atorgat Sarabia estava ben decidida. Des de la banda esquerra, s’ha inventat una centrada enverinada que ha acabat convertint-se en un xut a porta i en l’empat a 1. Poc ha pogut fer Biel.

A partir d’aquí, i durant una bona estona el partit s’ha trencat, amb anades i vingudes constants. La sensació era que tant podia arribar el gol d’un equip com el de l’altre. Cert, però, que les aproximacions no han acabat quallant en ocasions de perill.

En el tram final, Sarabia ha fet canvis molt ofensius, amb l’entrada d’Enri i David Martín, sacrificant fins i tot un defensa. L’equip ha tornat a dominar de forma clara però, també, un altre cop, sense la guspira necessària per crear perill. Al temps de descompte, els tricolors han reclamat un possible penal per mans d’un defensa local, però l’àrbitre ha acabat assenyalant falta d’un dels atacants.

Al final, s’ha sumat un altre empat, el tercer en cinc partits. Un punt que sap a poc, més quan tot fa pensar que cal fer-ho de tres en tres. La setmana vinent, la visita del Nàstic al Nacional permetrà tenir una nova opció de trencar la ratxa sense victòries

Camp: La Condomina.
UCAM MÚRCIA (1): Biel Ribas, Chacartegui (Viti, 59’), Josete, Abenza, Moyita (Xemi, 59’), Farrando, Admonio, Armando (Alberto, 46’ (Santi Jara, 73’)), Liberto, Caballero i Manu Garrido (Nuha, 73’).
FC ANDORRA (1):  Josele, Altimira  (Enri, 83’), Vilanova, Diego, Eudald, Morer (Martí Vila, 63’), Hevel, Molina (Aguado, 63’), Iván Gil (Bover, 77’), Manu Nieto (David Martín, 83’) i Carlos Martínez.
Àrbitre: Sáez Vital (Andalusia). T.G.: Armando, Admonio, Josete / Vilanova i Morer.
Gols:  1-0, Josete (57’). 1-1, Manu Nieto (58’)