La defensa, els triples i un gran darrer quart porten el MoraBanc a un treballat i necessari triomf

Els tricolors s'imposen al Bilbao Basket per 82-72 trencant en els últims deu minuts un matx que, fins aleshores havia estat molt igualat

Hannah es disposa a fer jugada en presència de Goudelock al partit d'aquest dissabte. ACB PHOTO / A.Martín

Un sòlid MoraBanc Andorra, amb intensitat defensiva, dominador en els rebots ofensius (14) i en els tirs de triples (10) ha aconseguit una victòria necessària a la Lliga ACB-Endesa en derrotar el Bilbao Basket per 82-72. El tricolors han fet un gran darrer quart per sumar la seva vuitena victòria i escapar-se una mica de la zona de descens. Jelinek, amb 18 punts i 4 triples ha estat el  màxim encistellador. Els dotze jugadors han anotat.

El partit plantejava d'entrada el dubte sobre quin equip es veureia, el de l'Eurocup contra el Joventut o el Türk Telekom o el de la Lliga Endesa contra l'UCAM Múrcia. Avuia es van esvaïr els dubtes. Amb un parcial de 5-0 i dos triples de Clevin Hannah semblava que el MoraBanc podia agafar avantatge i marxar en el marcador però s'ha quedat clavat i el Bilbao ha tancat el quart per davant (15-17). Les faltes personals, el poc encert en els tirs de dos (3 de 11) amb cistelles fàcils fallades, i les pèrdues de pilota han facilitat les coses pels visitants que a l'inici del segon quart amb un Inglis molt inspirat han aconseguit un parcial de 0-8 que han capgirat el MoraBanc en un 7-1 aprofitant tres errades consecutives dels rivals en tirs de tres, cosa que ha obligat Àlex Mumbrú, tecnic del conjunt basc, a aturar un partit amb estadístiques molt fluixes de tirs i un resultat molt ajustat. Goudelock responia al tercer triple de Jelinek (33-33). La bona notícia per als tricolors i per als aficionats era la millora en el segon quart en relació al primer amb les aportacions de Miller-McIntyre, Hannah i Jelinek (11 punts). Els dos equips havien perdut vuit pilotes cadascun en els 20 primers minuts.

A la represa Moussa Diagne anotava dos tirs consecutis a tocar de la línia de 6,75 en un matx dominat per la intensitat defensiva que posava el propi Diagne i Goudelock amb tres personals. Als dos equips, conscient del que es jugaven, els costava molt anotar. En el Bilbao, Inglis era l'unic referent i la superioritat en els rebots ofensius del MoraBanc (10 a 4)  marcava la diferència (55-50) tot ii que ha estat ràpidament neutralitzada per l'equip basc (58-58).

En l'inici del darrer quart, el MoraBanc anotava set punts consecutius amb un parcial de 9-4 que deixava els homes que entrena David Eudal amb un esperançador 67-62, una diferència gens menyspreable si es té en compte la igualtat i que el Bilbao tenia molts problemes per anotar. Un nou triple, aquest cop de Diagne enlairava definitivament al seu equip amb onze punts per sobre, camí de la seva vuitena victòria després d'una contundent derrota a Múrcia. Els tricolors estaven fent un gran darer quart, superiors físicament i dominant en totes les facetes del joc, sobretot en els rebots ofensius amb Diagne -el jugador més ben valorat del partit-,i Paulí com a homes clau. El parcial de 22-8 és prou explícit i a més s'ha guanyat el basket-average perquè al partit de la primera volta el Bilbao va guanyar per tres punts.

Queden deu partits per al final de la Lliga i la lluita per salvar-se està més ajustada que mai després que aquest dissabte el Fuenlabrada hagi guanyat el seu partit contra l'UCAM Múrcia. El proper compromís dels tricolors serà dimarts a la pista del Lietkabelis en partit d’Eurocup, mentre que a la Lliga juguen dissabte vinent a la díficil pista del Baxi Manresa

MORABANC ANDORRA (82): Hannah 13, Pauli 10, Jelinek, 18, Morgan 3, Diagne 13 -cinc inicial-, Noua 2, Miller-McIntyre 4, Olumuyiwa 2, Llovet 2, Nakic 7, Crawford 6, i Arteaga 2. 4 de 7 tirs lliures; 24 de 38 tirs de dos; 10 de 30 triples. 35 rebots, 14 ofensius. 27 faltes personals.

SURNE BILBAO BASKET (72):  Rafa Luz 7, Goudelock 10, Walker, Masiulis 10, Delgado 8 -cinc inicial-, Inglis 20, Withey 6, Rousselle 4, Peno 1, Rigo, i Reyes 6. 12 de 20 tirs lliures; 21 de 33 tirs de dos; 6 de 24 triples. 20 faltes personals.

Parcials: 15-17, 22-19, 21-22, 24-14.

Àrbitres: Martínez, García i Fernández.