La cursa Sportiva Skimo Andorra compta amb més de 800 inscrits

Es podrà disputar en excel·lents condicions pel que fa a la neu i el retorn econòmic estarà al voltant dels 170.000 euros

Comentaris

La cursa s'ha presentat en roda de premsa a Sant Julià de Lòria.
La cursa s'ha presentat en roda de premsa a Sant Julià de Lòria. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

La cota 2000 de Naturland serà el punt de partida de la cursa Sportiva Andorra Skimo. La també anomenada Cursa dels Refugis, que se celebra els pròxim cap de setmana dies 19 i 20, compta amb més de 800 corredors inscrits, dels quals més de 500 completaran el recorregut entre Naturland i Grau Roig el dissabte i la resta entre aquest darrer punt i Ordino Arcalís el diumenge.

Més de la meitat provenen d’Espanya, seguits de prop de 200 andorrans, 75 francesos i mig centenar d’altres nacionalitats. El cònsol major Josep Majoral ha manifestat que “Sant Julià també vol créixer econòmicament a través de l’esport”. Per la seva banda, el director de projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres ha destacat l’impacte econòmic de la cursa que “ens ajuda a posicionar-nos com una destinació de referència amb tot el que té a veure amb activitats esportives”.

La prova està plenament consolidada i complementa d’altres competicions que acull el país, i el fet de les noves condicions sanitàries permet pensar que vindrà força gent més enllà dels participants. Des d’Andorra Turisme, asseguren disposar de dades que sostenen que l’estada mitjana per persona al país és de dues nits i el retorn de la darrera edició va superar els 170.000 euros.

Un altre dels factors a tenir en compte pels organitzadors és la petita nevada dels darrers dies que ha millorat les condicions del traçat que pràcticament transcorre per totes les parròquies d’Andorra. Un dels membres de l’equip, Gerard Riart ha agraït la col·laboració del comú i d'Andorra Turisme i ha comentat que “el que volem quan fem una cursa és que el corredor quedi content en nom d’Andorra i que s’emporti un bon record”.

Les xifres que a hores d’ara es maneguen són semblants a les d'abans de la pandèmia, però l’anul·lació d’una altra prova que s’havia de disputar al País Basc en les mateixes dates pot fer augmentar de forma considerable els participants

Etiquetes

Comentaris

Trending