Un coral MoraBanc derrota el Monbus gràcies a un bon segon temps i no es despenja del tot de la Copa

Amb Miller-McIntyre com un dels protagonistes, els andorrans aconsegueixen el triomf amb claredat (86-73) després d’anar a remolc durant bona part dels primers vint minuts

Codi Miller-McIntyre ha protagonitzat jugades espectaculars.
Codi Miller-McIntyre ha protagonitzat jugades espectaculars. a. martín / acb photo

Si alguna opció queda d’anar a la Copa del Rei, el MoraBanc encara la manté. La gesta, que gesta seria, és molt complicada, però el fet d’haver assumit la cinquena victòria de la temporada quan falten encara cinc partits per acabar la primera volta fa que els andorrans, que han superat amb claredat al final el Monbus Obradoiro, no estiguin despenjats del tot del torneig del KO. La segona part ha estat crucial. Decisiva.

La sortida després del descans ha trencat el partit malgrat que els gallecs han mirat de respondre just abans d’arribar al final del tercer quart. Però amb Robertson i Birutis, els de Santiago no n’han tingut prou. En canvi, el MoraBanc, que havia anat a remolc durant bona part del primer temps, s’ha aferrat al virtuosisme de Codi Miller-McIntyre i a la contribució d’homes no tant habituals com Nakic, Morgan o Colom per aconseguir la victòria. I Tunde, Diagne o Noua.

Excepte els compassos inicials, el MoraBanc ha anat gairebé sempre a remolc durant el primer temps. Els gallecs estaven molt millor situats damunt el parquet i, sobretot, tenien una capacitat per encertar des de més enllà de 6,75 major que la dels andorrans. No és que els de Moncho Fernández hagin obert grans forats. Però han anat comandant. Ara de tres punts, ara de cinc. El MoraBanc no aconseguia consolidar el seu joc. I quan atrapava l’adversari, ràpidament algunes bones accions dels visitants servien per mantenir-se al davant.

Robertson ha estat l'home més perillós dels gallecs.
Robertson ha estat l'home més perillós dels gallecs.
Cert que ja ben avançat el segon quart els tricolors han arribat a empatar el matx a 29 punts, però de seguida els gallecs han tornat a posar-se cinc punts per sobre. Uns bons minuts de Tunde, acompanyat per una esmaixada i alguna recuperació de Morgan, han permès els d’Ibon Navarro equilibrar les forces i, fins i tot, posar-se per davant. Però res de gran volada. Perquè el Monbus de seguida ha atrapat els andorrans. Ara tu, ara jo. I empat a la mitja part.

El decorat ha canviat després del descans. Ibon Navarro deu haver alliçonat els seus homes. Segur. O potser no. Allò cert és que el Morabanc, ben liderat per un espectacular Codi Miller-McIntyre, ha començat a greixar la màquina i bàsquet rere bàsquet, ha arribat a agafar fins a catorze punts de marge (61-47). De cop, els tricolors han frenat el seu bon joc. Han deixat de collar en defensa i els perillosos Birutis i, sobretot, Robertson, han tibat dels gallecs que s’han situat altre cop a només vuit punts (62-54).

Connor Morgan ha fet el millor partit amb el MoraBanc.
Connor Morgan ha fet el millor partit amb el MoraBanc.

La situació ha obligat Navarro a parar el partit. S’havia entrat en una mala dinàmica que s’ha frenat aviat. De fet, el Monbus no semblava tenir el dia. És com si s’estigués vivint un partit del tot diferent, amb l’equip de Santiago mig desaparegut. Sense Robertson i Birutis a la pista, els gallecs han tornat a cedir una renda important. O el que és el mateix, el MoraBanc ha aconseguit la renda màxima fins al moment (71-56). Tenia ben encarrilat el partit, però no s’hi valia a badar.

I ni el MoraBanc ha badat, ni el Monbus ha reaccionat. Aquelles bones accions de Robertson, especialment, havien estat un miratge. I el conjunt andorrà ha acabat lligant ben lligada la cinquena victòria de la temporada. La missió Copa del Rei està difícil, molt difícil, però matemàticament hi ha alguna opció, encara que de ben segur ara no és l’objectiu d’Ibon Navarro. Altres mals de cap encara té.FITXA TÈCNICA

MORABANC ANDORRA (86): Hannah, Miller-McIntyre 9, Nakic 10, Noua 13, Diagné 9 -cinc inicial-, Paulí 8, Colom 7, Arteaga, Tunde 8, Morgan 10, Mekel 10. 5 d’11 tirs lliures; 30 de 47 llançaments de dos; 7 de 20 triples; 38 rebots (27+11); 21 faltes, sense eliminats.

MONBUS OBRADOIRO (73): Robertson 20, Hobbs 8, Muñoz 10, Filipovity, Birutis 18 -cinc incial-, Scrubb 5, Okouo 2, Zurbriggen 6, Huguet 2, Oliver 2. 11de 15 tirs lliures; 19 de 37 llançaments de dos; 8 de 26 triples; 29 rebots (20+9); 17 faltes, sense eliminats

Àrbitres: Peruga, Araña, Sánchez

Parcial: 20-21; 40-40; 65-55; 86-73 

Comentaris

Trending