La Copa del Món Comapedrosa s’obre als esquiadors de muntanya amateurs

La cita, que arriba a la dotzena edició, oferirà una modalitat Open que permetrà els aficionats a aquest esport fer el mateix recorregut que els corredors d’elit

Comentaris

Un instant d'una edició anterior de la prova.
Un instant d'una edició anterior de la prova.

Arinsal acollirà del 20 al 22 de gener la Copa del Món d'Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra 2023. A les dues proves tradicionals, la Individual Race i la Vertical Race, la gran novetat d’enguany és que la cursa individual incorporarà la modalitat Open. Això permetrà participar a qualsevol practicant de la modalitat, seguint el mateix recorregut que els corredors d’elit.

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació oficial de la prova en un acte que ha comptat amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Carlo Ferrari. Tots ells han destacat la trajectòria d’Andorra, i concretament d’Arinsal, com a seu fixa de la competició, amb dotze edicions ja al país.

L’esdeveniment anirà del 20 al 22 de gener. El dia 21 serà el torn de la Individual Race i el 22, de la Vertical. Ambdues proves es realitzaran en categories sènior femenina i masculina, i comptaran aquest any amb la modalitat Open, en la qual poden prendre part els practicants d’esquí de muntanya no professionals, que podran realitzar els mateixos recorreguts que els corredors de la Copa del Món.

El director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, ha valorat la importància d’aquest esdeveniment, que en la seva edició passada va aconseguir una audiència acumulada de 6,5 milions de persones i sobre la qual el 77% del total de les notícies de la Copa del Món d’esquí de muntanya en van fer referència, amb una valoració econòmica de 280.000 euros. La previsió per a l’edició del 2023 és superar aquestes xifres, amb 130 corredors d’elit provinents de 16 països. També ha aprofitat per destacar les qualitats de l’estació per als amants de l’esquí de muntanya. “Sempre diem que tenim el valor de ser territori skimo i penso que és una dinàmica que es pot veure a totes les estacions del país”, ha assenyalat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending