La Copa del Món de BTT tindrà 800 participants i un retorn econòmic de cinc milions d’euros

Es disputarà del 12 al 17 de juliol a Vallnord-Pal Arinsal i els representants andorrans seran Arnau Graslaub, Àlex Iscla, Stefan Anción, Kilian Folguera i Xavi Jové

La competició s'ha presentat en roda de premsa aquest dimarts.
La competició s'ha presentat en roda de premsa aquest dimarts. ALTAVEU

Vallnord-Pal Arinsal acollirà del 12 al 17 de juliol la Copa del Món de BTT. Comptarà amb uns 800 participants i entre ells els andorrans Arnau Graslaub, Àlex Iscla, Stefan Anción, Kilian Folguera i Xavi Jové. S'espera un retorn econòmic de cinc milions d'euros. La competició s'ha presentat aquest dimars en un acte presidit pel cap de Govern, Xavier Espot.

La cònsol menor de la Massana, Eva Sansa ha opinat que la Copa del Món "és un projecte de país", mentre que Xavier Espot ha subratllat que "l’impacte que genera un esdeveniment així per a Andorra és indiscutible". Ha afegit que des del mimisteri de Turisme i Telecomunicacions es continuarà donant suport a la competició. El director general de Vallnord - Pal Arinsal, Josep Marticella ha destacat els pilars sobre els quals s'estructurarà l'organització de la competició: més segura, més tecnològica i més sostenible. A més a més, cal recordar que el passat 18 de març, ja es va obrir la inscripció per a les persones que vulguin participar com a voluntaris al llarg dels sis dies que duren les competicions ciclistes.

Les proves de Short-Track i Cross-Country mantindran el seu circuit original tot i haver adaptat alguns punts d’accessos així com haver millorat alguns aspectes del traçat. La gran novetat de la temporada, on Vallnord – Pal Arinsal ja hi porta treballant des de fa més de dos anys, és el nou circuit de Descens (DHI). La prova que originalment tenia lloc des del pàrquing de Pal fins al Prat de la Ribera a la Massana, es traslladarà íntegrament a Pal, a la zona de Cubil. La sortida estarà ubicada al Pic del Cubil amb un recorregut de 2,1 km fins a arribar al remuntador de Cubil, on també hi haurà una zona habilitada per a espectadors, paddock tècnic, centre mèdic, entre altres.

Comentaris (3)

Trending