Continuen els contactes per a la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha assegurat que “hi ha d’haver moments” per treballar en l’aspecte tècnic i es continua confiant plenament en la participació andorrana

Sílvia Riva durant el reconeixement als esportistes dels JJOO.
Sílvia Riva durant el reconeixement als esportistes dels JJOO. Pilar Candel

La candidatura conjunta del Pirineu per als Jocs d’Hivern del 2030 continua el seu curs. Ho fa a pas lent, però els contactes entre Catalunya i Andorra es mantenen per tal d’anar avançant en totes les tasques que s’han de portar a terme abans de fer-se oficial. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha apuntat que “és important que hi ha d’haver moments” per treballar en l’aspecte tècnic que requereix una candidatura d’aquesta envergadura, i que des del Govern es continua confiant plenament en la participació andorrana.

Riva ha explicat que no hi ha hagut novetats importants d’ençà de la visita que es va rebre el passat 11 de febrer per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Després d’algunes voltes entre sí i no, es va tornar a obrir la porta a què Andorra formi part d’aquest projecte pirinenc. La ministra ha assegurat, en aquest sentit, que es mantenen els contactes per tal de fer totes les tasques, que són moltes i que requereixen un gran esforç per estar ben preparats.

En aquest sentit, la ministra ha explicat que el treball tècnic que s’està duent a terme necessita dels seus moments. “Són molts els emplaçaments i les localitzacions que es necessiten per una candidatura d’aquest calat”, ha remarcat. Així, ha assegurat que les finals de Copa d’Europa que es portaran a terme seran l’escenari perfecte per tal de fer palès el potencial que té Andorra, “mai es deixaran de mantenir els contactes necessaris ni els oferiments”.

Riva s’ha mostrat confiada en la presència d’Andorra a la candidatura, que s’ha posat en dubte en diverses (moltes) ocasions. Malgrat això, ha volgut remarcar que, des del principi en què es va començar a configurar el projecte, el país ha estat present, “però l’evolució de la mateixa i els requeriments tècnics són uns en cada moment, i nosaltres fins al darrer minut pensem que sí que és possible oferir diverses solucions perquè la candidatura millori”.

Suport i seguretat del Govern pels Mundials d’Esquí del 2027

El Govern sempre ha estat tímid pel que fa a la candidatura que es presenta per acollir els Mundials d’Esquí alpí 2027. Durant la recepció que s’ha fet als esportistes olímpics, precisament a Grandvalira, ha estat el moment perfecte per remarcar que, des del moment en què es va conèixer el projecte, “es va donar suport”. Riva ha volgut remarcar que les tasques que s’estan portant a terme, i més després de conèixer l’adhesió de la vall del nord, “genera una sinergia de país molt gran”. Pel que fa al punt en el qual es troba, ha afirmat que “s’arriba amb una candidatura molt ben elaborada, molt ben treballada, amb la qual estem molt implicats i pensem que realment estem preparats per acollir aquests mundials”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending