La Champions for Pedrito també es juga al Principat

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, i el davanter Carlos Martínez donen suport a una iniciativa per recollir els fons necessaris per ajudar el fill del futbolista Juan Pablo Amantini, afectat per una malaltia minoritària

La imatge de Pedrito que Amantini ha compartit a les xarxes.
La imatge de Pedrito que Amantini ha compartit a les xarxes.

Es diu Pedro. Té, tot just, quatre anys. És un nen que pateix la síndrome de Coofin-Siris, una malaltia minoritària. Els metges que el tracten recomanen que la seva família tingui un gos de la raça Australia Cobberdog, que es considera la més adequada per fer teràpia en aquests casos. El cost, però, és important. El seu pare és Juan Pablo Amantini, un veterà del futbol modest català. I ha engegat la campanya ‘Champions for Pedrito’ per mirar d’aconseguir els fons necessaris. I a Andorra ha trobat el suport del tècnic tricolor, Eder Sarabia.

Amantini està acostumat a lluitar al terreny de joc. És un jugador de caràcter. Actualment, milita al San Cristóbal, a Tercera Federació. Abans, entre altres, havia militat al Badalona, el Llagostera -actual Costa Brava-, el Cerdanyola o el Terrassa. Ara, però, afronta un combat diferent: pel seu fill. Pedro pateix una patologia minoritària. A Espanya, per exemple, només es coneixen 60 casos. I, com sol passar amb aquestes malalties, els tractaments no són senzills... i molt menys, barats.

En aquest cas, els experts recomanen teràpia amb gossos. I més concretament amb un d’una raça que no és precisament assequible. Amantini ha decidit buscar el suport econòmic que necessiti aprofitant, justament, la seva passió: el futbol. Vol organitzar un partit benèfic. Encara no hi ha data ni lloc -la Covid-19 tampoc hi ajuda-, però el que queda clar és que la seva història està commovent els seus companys de professió.

Des que es va conèixer la iniciativa, la campanya Champions for Pedrito ha rebut mostres de suport de tot el món del futbol. Des de jugadors d’equips modestos –un dels més implicats és Javi Sánchez, antic company d’Amantini- a d’altres molt més coneguts: Enric Gallego, Pau Torres o el mateix Andrés Iniesta.

I les ganes d’ajudar també han ajudat al Principat. Fa uns dies era Carlos Martínez qui deixava clar que també s’afegia a la campanya. I aquest dimarts qui ha compartit el missatge ha estat el seu entrenador a l’FC Andorra, Eder Sarabia. Tots dos han volgut expressar la seva solidaritat i suport a una iniciativa que, més enllà d’ajudar a Pedro, també persegueix fer visible el síndrome de Coofin-Siris.

Comentaris

Trending