Ceret i Andorra la Vella enceten el compte enrere per l’etapa del Tour que les unirà l’11 de juliol

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha participat en l’acte d’inauguració de la línia de sortida de la que serà la quinzena etapa de la cursa, que unirà la població del Vallespir i el Principat

Marsol ha estat present a les celebracions fetes a Ceret.
Marsol ha estat present a les celebracions fetes a Ceret. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La localitat francesa de Ceret, capital de la comarca del Vallespir, ha celebrat aquest dissabte a la tarda la Festa del Tour de França, durant la qual s’ha inaugurat la línia de sortida de la quinzena etapa que es disputarà l’11 de juliol i que anirà des de la població gal·la fins a Andorra la Vella. A l’acte hi ha assistit la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, convidada per l’alcalde de la localitat, Michel Coste.

A banda de la mandàtaria comunal, en la celebració també han participat el director delegat del Tour, Bernard Thévenet; la presidenta del Consell Regional d’Occitània, Carole Delga; la presidenta del Consell departamental dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe; i el Sous-Préfet de l’arrondissement de Céret, Jean-Marc Bassaget. A tots ells així com els assistents, Marsol els ha convidat a visitar i conèixer Andorra.

Justament, aquest dissabte falten exactament 50 dies perquè el Tour arribi a Andorra la Vella. La cònsol major ha recordat que serà la segona vegada que la capital aculli el final d’etapa de la gran volta francesa. La primera vegada va ser l’any 1964, si bé amb posterioritat va ser línia de sortida els anys 1993, 1997 i el 2009.

Enguany, el Tour passarà fins a tres dies al país. Arribarà l’11 de juliol entrant pel Pas i recorrent el port d'Envalira i el de Beixalís. En total, uns 50 quilòmetres a territori andorrà. Després farà una jornada de descans i el dia 13 sortiran des del Pas de la Casa cap a França.

La Festa del Tour que ha culminat amb la inauguració de la línia de sortida de l’etapa Ceret-Andorra la Vella, ha estat precedida per l’estrena de l’espai de la pista ciclable “Pyrénées Mediterranée”, la plantada d’un cirerer a la plaça del Pont seguida d’una desfilada de gegants pels carrers de Ceret amb música popular. Durant tot el cap de setmana se celebra a la capital de la comarca del Vallespir el Mercat de la Cirera, que s’ha inaugurat aquest matí.

ceret 007

Comentaris

Trending