Catalunya ajorna la consulta sobre els Jocs d’Hivern de 2030

Estava prevista per al 24 de juliol, però la Generalitat ha al·legat la manca d’acord amb Aragó, l’altre implicat al projecte, per retardar-ho de forma indefinida, de moment

Una imatge de la manifestació a Puigcerdá en contra dels Jocs d'Hivern.
Una imatge de la manifestació a Puigcerdá en contra dels Jocs d'Hivern. @stopjjoo

La Generalitat de Catalunya ha pres la decisió de retardar de forma indefinida, almenys de moment, la consulta a diverses comarques sobre els Jocs d’Hivern de 2030. Es preveia poder-la fer el 24 de juliol, però la manca d’acord amb Aragó, i també amb el Comitè Olímpic Espanyol, han fet que es paralitzi tot el procés. La consellera de Presidència catalana, Laura Vilagrà, ha comparegut aquest matí per traslladar aquesta decisió després d’haver-se reunit amb la taula territorial sobre el projecte que, de moment, no té res clar.

“Els últims dies hem intentat refer els ponts, però com saben no ha sigut possible”, al·legava Vilagrà durant la seva compareixença. La consulta s’ha paralitzat totalment enfront de la incertesa que envolta el projecte dels Jocs d’Hivern 2030. El 24 de juliol es preveia fer dues preguntes diferents a diversos territoris. D’una banda, a l’Alt Pirineu i Aran se’ls demanava si s’havia de presentar la candidatura. Al Ripollès, Berguedà i Solsona, si les comarques havien d’involucrar-se.

Vilagrà ha remarcat que Catalunya continua estant involucrada amb el projecte olímpic, i que no ha abandonat la seva posició. “Pensem que és una bona oportunitat per millorar les instal·lacions actuals i per millorar pavellons que necessiten una posada al dia”, ha remarcat. Així mateix, ha assenyalat que els ha causat “absoluta perplexitat” que s’hagin adoptat “posicions intransigents”. D’aquesta manera, ha exposat que “no tenim sobre la taula la informació en relació a quines disciplines es disputaran al nostre país”. En aquest sentit, s’ha demanat celeritat al COE per tal d’esclarir aquest aspecte.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha assenyalat que aquesta decisió no afecta la postura que fins ara ha mostrat Andorra. En aquest sentit, ha assegurat que “l’oferta de les nostres instal·lacions esportives de neu i d’hivern es manté i és reconeguda, l’hem proposat a un concurs de la candidatura dels Mundials i sabem que ha estat molt ben valorada i està situada en el mapa de la FIS”. Si el trencament entre Catalunya i Aragó pot suposar més possibilitats per al Principat d’adherir-s’hi al projecte, Riva ha indicat que no s’han tingut més novetats i que “encara queda camí a recórrer”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending