El ‘cas Ilde Lima’ arriba a la FIFA

L’Associació de Futbolistes Espanyols i el propi jugador andorrà han sol·licitat a l’organisme internacional que obri un expedient disciplinari contra el president de la FAF

Ildefons Lima durant una de les recents compareixences que ha fet.
Ildefons Lima durant una de les recents compareixences que ha fet. Toni Solanelles

La decisió de la junta directiva de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) d’apartar de les convocatòries de la selecció nacional el futbolista Ildefons Lima s’està enquistant. I de quina manera. Ja no és només la querella criminal interposada pel jugadora contra els membres de la directiva encapçalada per Fèlix Álvarez. És també tot l’enrenou que s’està generant al tomb de la qüestió. Enrenou internacional. I és que l’afer ha arribat a la Federació Internacional de Futbol (FIFA).

I és que l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), en nom d’Ildefons Lima, o al costat d’aquest per ser exactes, ha sol·licitat a la FIFA que obri un procediment disciplinari a Fèlix Álvarez. En l'escrit enviat a la FIFA es denuncia la situació que viu el futbolista, que presideix l’organització sindical Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), i que com va reconèixer Álvarez va ser apartat de l’equip nacional per qüestions extraesportives. Exactament, “per les crítiques i comentaris, sense fonaments i amb falsedats, que va realitzar cap a la gestió de la FAF”.

Ildefons Lima durant una compareixença per exposar, justament, el seu disgust amb la FAF.

Relacionat

Ilde Lima es querella contra la junta de la FAF per coaccions

En el document remès a la FIFA, l’AFE aclareix que la denúncia “no s’origina per la no convocatòria en si del jugador, sinó en la raó per la qual no va ser (ni segueix sent) convocat, la qual és completament aliena al vessant esportiu i viola els drets més fonamentals d’Ildefons Lima, a més de fer mal al futbol, ​​la seva imatge i els seus valors”. En el seu escrit, l’AFE recorda que el president de la FAF va reconèixer “de manera clara, desafortunada i contundent que Ildefons Lima no va ser ni està sent convocat per la selecció nacional absoluta a causa de la seva vinculació amb l'AFA, de la qual n’és el seu president”.

En l’escrit remès a la FIFA, el sindicat dels futbolistes espanyols recorda que, entre altres, la situació que afecta Lima infringeixen diferents drets d’aquest: “El dret de lliure expressió, el dret d’associació, el dret de sindicar-se, el dret d'accés a la feina en condicions equitatives, el dret a la no-discriminació i el dret a la dignitat humana”. L’AFE ha estat en permanent contacte amb FIFPro (Federació Internacional de Futbolistes Professionals), que dóna suport de manera incondicional a la reclamació realitzada tant per Lima com per l’associació espanyola.

Comentaris (6)

Trending