Canvi de gespa del Nacional en marxa i retorn del VPC a l’estadi a l’inici de la propera temporada

Govern licitarà els treballs la setmana que ve i es deixarà “la possibilitat oberta” de fer la substitució del terreny de joc o bé al mes d’agost o bé durant el curs esportiu, en funció de les necessitats dels usuaris i el calendari 

L'última operació de col·locació de la gespa a l'estadi Nacional.
L'última operació de col·locació de la gespa a l'estadi Nacional.

Govern canviarà la gespa de l’Estadi Nacional més aviat que tard i el VPC tornarà a recuperar les instal·lacions -caldrà veure en quin format, si de manera compartida o no- a l’inici de la propera temporada. Així ho han explicat la ministra d’Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat Alain Cabanes durant la presentació de les subvencions a federacions i clubs històrics. “La setmana vinent passarà per Govern el canvi de gespa”, ha anunciat la titular ministerial.

Els dos mandataris governamentals en l’àmbit esportiu han preferit “no avançar res més” en espera de “tenir tots els elements”, com podria ser la confirmació, si escau, del descens de l’FC Andorra. Bonell ha explicat que el concurs per al canvi del terreny de joc “sortirà amb la possibilitat oberta d’un canvi de gespa que serà a l’agost o durant la temporada”. I juntament amb Cabanes ha explicat que el moment exacte del canvi de gespa dependrà de factors com, per exemple, els compromisos internacionals que pugui tenir la selecció andorrana de futbol.

En tot cas, “d’aquí al juny” s’hauria d’acabar de concretar la situació, “amb tots els elements”. El canvi de terreny de joc variarà en funció dels calendaris i de les necessitats dels usuaris de la instal·lació i la voluntat evident és “poder-ho fer en l’època que afecti menys”. D’això no n’hi ha cap dubte. Bonell i Cabanes han explicat que encara estan pendents de reunions, com per exemple, amb l’FC Andorra. Bonell ha deixat clar que el canvi de gespa no té res a veure amb quan estaran disponibles les noves instal·lacions de la FAF a Encamp perquè ja és clar que fins a final d’any no estaran a punt.

I sobre qui disposarà de l’Estadi nacional, la ministra ha indicat, respecte del món del rugbi, que “ja els hi vam avançar que tornarien” però també els haurien demanat "que poguessin allargar uns mesos més a Prada de Moles”. Segons Mònica Bonell, aquesta circumstància “no afectava tant la Federació de Rugbi com el VPC” i “ells prefereixen començar la temporada vinent a l’Estadi nacional”, amb la qual cosa ha deixat entendre que l’estrena a la Segona Divisió espanyola serà des del primer dia a l’estadi en qüestió.

Comentaris (16)

Trending