El càmping internacional comença a desaparèixer per deixar lloc al nou estadi de la FAF

Els primers treballs han servit per enderrocar les dependències de l’antic establiment turístic, on ara es farà un projecte redimensionat per la inflació a la construcció -camp i graderia de 2.000 espectadors- que ha d’estar enllestit a finals del 2024

De l'antic càmping queda ja ben poca cosa, tot just la piscina.
De l'antic càmping queda ja ben poca cosa, tot just la piscina. G. P.

Durant molts anys va ser un dels càmpings, l’Internacional, amb més solera de tot el país. Fa temps, però, que va tancar. I ara les instal·lacions de l’antic establiment turístic han anat desapareixent per poder donar pas al projecte del nou camp que ha començat a construir la Federació de Futbol (FAF) a Encamp. Els primers dies de treballs ja han fet desaparèixer bona part de les dependències d’acampada per una obra que haurà de ser més modesta, almenys en la seva primera fase, del que desitjava l’entitat.

En les darreres setmanes, les màquines de Locubsa i Copsa, la unió d’empreses a qui la FAF va encarregar els treballs, han iniciat l’activitat a la parcel·la de l’antic càmping, ara dividida en dues parts. Una, la de més al nord, s’ha de convertir en una part del parc de l’Ossa. La de més al sud, on estava l’entrada principal i les oficines, ja desaparegudes, serà on s’ubiqui la instal·lació esportiva.

Això sí, un camp amb el qual la FAF ha hagut de posar el fre. Quan van demanar les ofertes, van comprovar com la inflació que viu el sector de la construcció esgarrava els plans. Les ofertes presentaves s’enfilaven, i molt, en comparació amb les estimacions fetes des de l’ens. Ara, com explica el secretari general, David Rodrigo, ha tocat replantejar el projecte.

La junta directiva de la FAF, abans de l'assemblea.

Relacionat

L’escalada de preus a la construcció pot deixar en fora de joc el camp de la FAF a Encamp

“La idea inicial era fer una primera fase amb el camp, per a uns 2.000 espectadors, i la seu social de la FAF. I en una segona fase, ampliar fins a 6.000 persones la capacitat”, apunta. Ara, el que es farà serà únicament l’estadi, sense la llotja ni l’estructura. Aquesta actuació tindrà un cost de vuit milions d’euros. La segona, que ja inclourà la resta de l’actuació, es calcula en 3,5 més, però es deixa per a més endavant.

“De moment, tenim els diners per aquesta part i després, si arriba alguna altra partida, farem la resta”, comenta Rodrigo. És la solució que s’ha trobat per no haver d’aturar totalment un projecte que es considera molt necessari per al futbol andorrà.

“Ens serveix per seguir amb el creixement de la FAF. Ens crearà una independència perquè ara, molts cops, depenem d’altres. Per partits menys difícils podrem jugar allà”, ha indicat. Al seu entendre, “és un bé pels clubs de la lliga que també podran jugar allà els seus duels importants”, com ara els de competicions continentals.

Això serà possible gràcies al fet que el terreny de joc complirà amb les mesures reglamentàries de la UEFA. I, també, al fet que s’instal·larà una gespa híbrida, que compleix els requisits exigits per la federació internacional.

Les obres van començar a inicis de desembre i, per ara, han consistit en l’enderroc de les estructures de l’antic càmping. El termini inicialment previst és de 22 mesos de treballs. Per tant, es confia que el camp pugui ser una realitat durant el darrer trimestre del 2024.

Comentaris (11)

Trending