L’escalada de preus a la construcció pot deixar en fora de joc el camp de la FAF a Encamp

El pressupost previst, que era d’un màxim de vuit milions, s’ha disparat fins a 12 un cop vists les ofertes presentades i, ara, cal trobar la fórmula per reduir el cost o fer el projecte per fases

La junta directiva de la FAF, abans de l'assemblea.
La junta directiva de la FAF, abans de l'assemblea. G. P.

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) s’ha trobat amb un obstacle en el seu projecte per construir un nou camp a Encamp, als terrenys on s’havia ubicat l’antic càmping Internacional. Les ofertes rebudes per part de les empreses que han postulat per fer-se càrrec de les obres superen, i de molt, el pressupost inicial. Del màxim de vuit milions previstos s’ha passat a un mínim de 12. Ara, l’ens ha d’estudiar com es pot tirar endavant la instal·lació.

El camp de futbol a Encamp era un dels projectes claus que actualment tenia la FAF sobre la taula. I, ara mateix, el president de l’ens, Félix Álvarez, ha admès que s’han trobat amb una dificultat important, tot i que, potser, no inesperada del tot. L’increment de preus que està registrant la construcció s’ha traslladat a les ofertes presentades per les empreses interessades a fer les obres.

La Federació ha proposat també als clubs incrementar de vuit a deu els equips de la Lliga Multisegur a partir de la temporada 2023-24

Així, quan inicialment la previsió era que el camp costés entre 7,5 i 8 milions d’euros, les ofertes presentades oscil·len entre 12 i 13. S’ha fet una “preadjudicació” a la més econòmica, però es té clar que, ara mateix, no és factible assumir de cop tot aquest cost. Tocarà, doncs, replantejar coses.

“Voldríem fer el projecte i ara hem de veure com”, ha indicat Álvarez. De moment, es vol treballar per veure si es pot reduir el pressupost fins a un que sigui assumible. I tampoc es descarta acabar dividint-lo en fases. En tot cas, la voluntat, per poc que es pugui, és intentar començar les obres aquest mateix any.

Un exercici per al qual el pressupost de la FAF serà de 6,6 milions d’euros, el que suposa una reducció del 14% en comparació al del 2021. “Està marcat per com evolucionen les subvencions de la UEFA i la FIFA”, ha explicat el dirigent en els instants previs a l’assemblea de l’ens, on s’havien d’aprovar els comptes. També el tancament del 2020, amb un superàvit de 181.000 euros.

A l’assemblea també s’ha sotmès a aprovació dels clubs la proposta d’incrementar, a partir de la temporada 2023-24, el nombre d’equips de la Lliga Multisegur. Passarien de vuit a deu i falta per decidir la fórmula. La proposta de la FAF seria marcar un únic descens i tres ascensos des de la Lliga Unida. A banda, també es posa sobre la taula recuperar el format de tres voltes a la màxima categoria, vist que caldrà modificar el calendari per la disputa del Mundial de Qatar.

Álvarez també s’ha referit a la situació que afronta l’FC Andorra, amb necessitat d’iniciar com més aviat millor les obres a l’Estadi Nacional per tenir-lo a punt pel primer partit com a local a Segona. Això xoca amb el fet que s’han de disputar els partits dels equips del Principat a la Conference League. El president de la FAF ha recordat que fa temps que van demanar les dates a la instal·lació i ha lamentat que, fins ara, “ningú ha mogut fitxa” per si calia fer servir el Comunal. També ha apuntat que veu complicat traslladar els partits d’UE Santa Coloma i Atlètic Escaldes, previstos pel 7 i el 14 de juliol. En canvi, sí que entén que “hi ha més marge” amb el de l’Inter, ja de segona ronda.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending