El MoraBanc torna amb força un cop superat el coronavirus

L’equip dirigit per Ibon Navarro s’ha imposat al Antwerp Giants amb un bon ritme anotador, però la falta de resistència s’ha pogut notar a partir del tercer quart

Clevin Hannah protegint la pilota
Clevin Hannah protegint la pilota Eurocup

Triomf pel BC MoraBanc a l’Eurocup després que el coronavirus allunyés l’equip del terreny de lloc durant tres setmanes. El conjunt dirigit per Ibon Navarro ha completat el partit amb un bon ritme d’anotació, sobretot des de la línia de tres, però la falta de resistència s’ha pogut notar en diferents moments del duel, fent que molts dels rebots els guanyés l’equip contrari. Amb tot, la victòria per l’equip andorrà els situa quarts en la classificació del grup C de la competició europea.

El partit ha començat amb un triple del MoraBanc, un tap i una contra perfecta. Caràcter i actitud per demostrar les ganes de competir després de tres setmanes. Al llarg dels minuts les cistelles precises des de la línia de tres s’han multiplicat, permetent a l’equip andorrà allunyar-se cada vegada més del Giants, gràcies, en bona part, als punts de Garcia, Jelinek i Gielo. Bones idees en atac i una defensa ben plantada. No obstant això, la segona meitat del quart ha estat més equilibrada, amb un parcial de l’equip belga de sis punts que els ha situat a només un punt de diferència. Amb tot, la recta final ha estat pel MoraBanc, guanyant els primers deu minuts per set punts (24-17).

Segona tanda en la mateixa línia. Triple de Jelinek i el marcador de color blau. El Antwerp Giants s’ha mantingut a prop del MoraBanc gràcies a Jenkins i Faye, que sumaven 20 punts dels 26 anotats a 6 minuts pel final del segon quart. De fet, el següent jugador del conjunt belga era Smith, amb una cistella. Un altre fet diferenciador han estat la quantitat de rebots ofensius que el Giants s’ha emportat, fruit de la davallada de l’encert en defensa del conjunt dirigit per Ibon Navarro. ‘Timeout’ i tres minuts per davant. Triple de Tyson Pérez -set de deu- i parcial de set punts, desencadenant els millors minuts del MoraBanc fins al moment. Al descans, l’equip guanyava 50-38.

La segona part s’ha aturat ràpidament amb un temps mort demanat per l’entrenador de l’equip belga després que el MoraBanc s’allunyés cinc punts més. Després de situar-se 20 punts per sobre, el Giants ha aconseguit reduir la diferència a la meitat, donant-li una altra vegada emoció al duel. En aquest sentit i una vegada més, l’errada més destacada del Morabanc, el fet que més ha perjudicat l’equip, han estat els rebots perduts. Al llarg del tercer quart la davallada del ritme s’ha començat a notar, encara que el resultat ha estat de 64-54 a favor de l’equip del Principat.

Entrada a cistella de David Jelinek
Entrada a cistella de David Jelinek / Eurocup

Els darrers deu minuts han començat amb cistella de l’equip belga, però el joc andorrà s’ha imposat ràpidament. Encara que la davallada del ritme s’ha mantingut, el ritme d’anotació superior del MoraBanc ha sigut suficient per emportar-se el partit. Més concretament, els triples encertats -durant tot el duel- de Perez, Gielo, Garcia i Jelinek. 82-69. Victòria per l’equip andorrà, que se situa quart en la classificació del grup C de l’Eurocup.

MORABANC ANDORRA (82): Garcia 8, Senglin 8, Jelínek 20, Llovet 7, Dime 0 -cinc inicial-, Tyson 10, Paulí 11, Olumuyiwa 4, Hannah 3, Gielo 8, Diagné 1 i Colom 2. 9 de 13 tirs lliures; 17 de 33 llançaments de dos; 13 de 29 triples.

ANTWERP GIANTS (69): Branch 10, Kesteloot 2, Dudzinski 2, Faye 22, Smith 8 -cinc inicial-, Jenkins 18, Van Den Eynde 0, de Ridder T. 0, Bleijenbergh 7, de Ridder N. 0, Rogiers 0 i Donkor 0. 18 de 25 tirs lliures; 21 de 43 llançaments de dos; 3 de 17 triples.

Àrbitres: Lottermoser, Robert, Thepenier, Hugues, Trawicki i Tomasz

Parcials: 24-17; 26-21; 14-16; 18-15