Un Baskonia més encertat al tram decisiu allunya el MoraBanc de la Copa

Els tricolors han disputat un duel igualtat i sense grans diferències, però la millor punteria des de fora del perímetre dels vitorians ha acabat sent decisiva (83-77)

Llovet, durant una acció del partit.
Llovet, durant una acció del partit. ACB PHOTO / A. BOUZO

El MoraBanc Andorra no ha pogut aprofitar els dubtes del Baskonia i ha caigut al Buesa Arena en el partit que suposava el retorn a l’ACB del nou tècnic local, Neven Spahija (83-77). Els tricolors han tingut opcions, però els de Vitoria han estat més encertats, sobretot en els triples, en el tram final. L’exclusió de Hannah ha acabat de condemnar els d’Ibon Navarro, que veuen allunyar-se i molt les opcions de Copa.

El primer quart ha estat marcat per dos factors. Per un costat, un joc ofensiu del MoraBanc no excessivament encertat, amb moments d’apagada -fins a cinc pilotes perdudes- que ha aprofitat el Baskonia per portar la iniciativa, sobretot encistellant des de l’exterior (4 de 8) i amb un Giedraitis encés (10 punts). Els andorrans han frenat un primer intent de fer forat dels vitorians i fins i tot, amb un triple de Jelinek s’han arribat a situar un per sobre en el marcador (9-10 quan faltaven 4 minuts i mig), però el tram final del període ha estat nefast. Una cistella a la contra d’Oriol Paulí ha reduït a sis la diferència quan sonava la botzina. (23-17).

La reacció tricolor ha estat positiva en el segon període. Ha millorat sobretot en atac i ha sabut contenir millor l’ofensiva d’un rival que, a més s’ha apagat des del triple (1 de 8 en aquest). Els d’Ibon Navarro han pogut capgirar el marcador i s’han situat al davant gràcies a un llançament exterior de Makel (27-28). Fins i tot, han pogut ampliar la diferència a cinc punts amb cistelles de Llovet i Cody Miller (27-32) quan quedaven tres minuts i mig per al descans. Al tram final del quart, el Baskonia ha reaccionat mínimament, fet que li ha permès equilibrar el tanteig just abans d’anar a vestuaris (34-36).

WhatsApp Image 2021 11 21 at 18.23.48
Hannah ha estat especialment encertat al darrer quart, fins a la cinquena personal.

La represa ha estat esperançadora pels tricolors, amb dos triples només començar el tercer quart de Noua i Jelinek que li han permès marxar de vuit. La rèplica vitoriana ha estat, però, ràpida i ha tornat a equilibrar el marcador, donant pas a uns instants d’equilibri. Al tram final del període, però, el Baskonia ha recuperat la punteria des de fora del perímetre i això s’ha combinat amb dificultats del MoraBanc a l’hora de completar jugades. Resultat, després d’un triple de Granger ha arribat al moment decisiu quatre punts per sobre en el marcador (57-53).

El darrer quart ha començat amb un Clevin Hannah en estat de gràcia que ha fet somiar al MoraBanc, amb dos triples i una assistència a Artega que ha permès MoraBanc marxar de cinc. El Baskonia, però, ha tornat a entrar el partit després d’un intercanvi de llançaments exteriors. Els andorrans han perdut l’encert abans i això s’ha combinat amb la punteria dels vitorians, que han aconseguit marxar de forma definitiva en marcador quan faltava tot just un minut (81-73). L’eliminació de Hannah, a més, semblava ensorrar les opcions tricolors.

Miller Baldwin.
Miller, amb la pilota, protegit per Baldwin.

L’equip, però, encara ha tingut opció de ficar-se al partit gràcies a una falta antiesportiva de Baldwin. Paulí ha anotat els dos tirs lliures i en la jugada posterior Diagné també ha forçat una altra infracció que li ha donat dos llançaments més per posar-se només quatre a sota (81-77). El Baskonia, però, ha sabut jugar els darrers segons i no s’ha obert cap escletxa per a la remuntada.

El 83-77 final suposa, doncs, la primera victòria d’Spahija en el seu retorn a l’ACB. Per als tricolors representa un pas enrere important de cara a les opcions de disputar la Copa del Rei. Mal resultat, doncs, abans de l’aturada, a l’espera de tornar a la ‘Bombonera’, el 4 de desembre, amb la visita del Monbus Obradoiro.

FITXA TÈCNICA

BITCI BASKONIA (83): Baldwin (19), Sedekerskis (0), Granger (25), Enoch (6), Giedraitis (12) -cinc inicial-, Peters (1), Marinkkovic (3), Fontecchio (9), Nnoko (8) i Kurucs.
MORABANC ANDORRA (77): Miller-Mcintyre (12), Olumuyiwa (2), Hannah (14), Noua (6), Jelinek (8) -cinc inicial-, Paulí (11), Llovet (2), Nakik (0), Diagné (4), Morgan (5), Arteaga (8) i Mekel (5).
Àrbitres:  Jiménez, Zamorano i Martínez.
Parcials: 23-17, 11-19 (34-36), 23-17, 26-24 (83-77).