Una avaria deixa Vinyes sense el triomf al Ral·li Illes Canàries

Amb el seu company Jordi Mercader liderava clarament la prova quan faltava poc per finalitzar-la fins que una fallada del canvi de velocitats els va obligar a abandonar

El cotxe de Vinyes durant un moment de la prova.
El cotxe de Vinyes durant un moment de la prova. Fotoesport

El duet format per Joan Vinyes i Jordi Mercader no van tenir sort al Ral·li Illes Canàries. En la 45a edició de la prova, no van aconseguir finalitzar-la. Una avaria en el canvi de velocitats del seu Suzuki Swift R4lly S els va obligar a abandonar quan es trobaven en primera posició, a més de forma destacada, en la penúltima cronometrada.

Vinyes i Mercader van iniciar la competició amb força. Volien marcar diferències des del principi i ho van aconseguir, marcant el millor cronòmetre en la majoria de trams. Així, van aconseguir acabar l’etapa inicial clarament distanciats dels rivals.

En la segona etapa, l’equip del pilot andorrà va seguir dominant, fins i tot augmentant la diferència al capdavant de la classificació. Fins que es va produir l’avaria. No va ser possible solucionar-la i van quedar fora de la cursa.

“Hem de tornar al tòpic, les carreres són així d’injustes. No es pot parlar d’objectius complerts fins que ets al parc tancat i fins que no s’han passat les verificacions finals. També pot haver-hi sorpreses. Aquesta vegada se’ns ha escapat tot en l’últim moment”, ha lamentat Vinyes, que, però, ha volgut valorar positivament la temporada al Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC). “Ha estat una gran experiència, he après molt competint en especials molt variades de diferents països i a vegades amb un alt grau de dificultat. Sens dubte ha estat un any de formació molt interessant que m’hagués agradat confirmar amb un triomf parcial, com a mínim, per a dedicar-lo a un equip que ho ha donat tot per ajudar-nos”, ha comentat.

Vinyes-Mercader tornaran a situar-se al volant del Swift R4lly S els dies 10 i 11 de desembre. Serà al Rallyshow de Madrid 2021. El circuit del Jarama serà l’escenari de les últimes especials cronometrades que disputaran els pilots de l’equip Suzuki Ibèrica aquesta temporada.

Etiquetes

Comentaris

Trending