Un autogol ensorra les il·lusions de la tricolor a Malta

La selecció domina en el marcador durant bona part del partit però la diana en pròpia porta d’Emili dona vida a Malta, que remunta en dos minuts i sentencia amb el tercer en el temps de descompte (3-1)

Emili refusa malament el córner i acaba fent-se l'autogol que suposava l'empat.
Emili refusa malament el córner i acaba fent-se l'autogol que suposava l'empat. Federació Maltesa de Futbol

Andorra ha somiat durant una bona estona amb la possibilitat d’endur-se els tres punts de la seva visita a Ta’ Qali. Un gol de Marc Rebés tot just començar el duel contra Malta els ha permès anar per davant en el marcador fins ben avançat el segon temps. Llavors, una jugada desgraciada, amb un autogol d’Emili, ha capgirat tot. En pocs minuts els maltesos han remuntat i l’equip tricolor no ha pogut evitar una derrota que, en funció del que faci Letònia, els pots condemnar al fanalet vermell del grup.

El partit no ha pogut començar de millor forma pels interessos de la selecció que dirigeix Koldo Álvarez. S’havien jugat únicament tres minuts quan Andorra ha pogut avançar-se en el marcador. Una falta llunyana picada per Cervós no ha estat refusada bé per la defensa maltesa i Marc Rebés, atent, ha recollit la pilota morta per engaltar un fortíssim xut que s’ha colat entre un bosc de jugadors fins al fons de la xarxa.

Els andorrans ce
Els andorrans celebren el gol de Rebés.

El combinat tricolor estava per davant en el marcador, però quedava molt emps per davant. Ràpidament, Malta ha intentat reaccionar però s’ha trobat amb un equip rival ben situat. La idea dels andorrans era tancar línies, reduir espais i defensar-se amb ordre. I així, durant el primer temps, han cedit poques opcions al seu rival.

Al 13’, el primer ensurt l’ha protagonitzat Montebello que, rebent una centrada des de la banda dreta, ha rematat desviat. Més clara encara ha estat la que ha tingut Shaw al 29. Això sí, amb un xut llunyà. Vist que era difícil entrar a l’àrea, el jugador maltès ha provat sort amb un llançament des de la frontal que ha picat el travesser, i potser també a la mà de Gomes, i ha acabat marxant fora.

Cinc minuts després, Gomes ha estat atent per evitar que una centrada des de l’esquerra que s’havia enverinat acabés entrant a la seva porteria. En el refús, Gabin ha provat un fort xut que Alavedra, amb una bona acció defensiva, ha pogut desviar. Al descans, doncs, Andorra arribava amb l’avantatge al marcador.

125228616 3646210135440393 860525283372101992 o
Un instant del partit, amb Emili lluitant sense sort una pilota aèria.

L’inici del segon temps ha estat esperançador. La selecció mantenia la sobrietat defensiva i cedia poc al seu rival. Fins que al 55’ tot s’ha estroncat en una acció de mala fortuna. Un llançament de córner des de la banda dreta s’ha convertit en l’empat quan Emili, amb la intenció de refusar, ha desviat la pilota cap a la seva pròpia porteria, per a sorpresa i desconcert tan seu com dels seus companys.

Per agafar d’arrodonir el desastre, sense temps d’entomar la nova situació, ha arribat el 2-1. Una gran jugada de Gambin per banda dreta li ha permès servir una centrada molt ben mesurada al cap de Degabriele, que amb una molt bona rematada ha batut Gomes. En tot just dos minuts, Andorra ha vist com Malta li remuntava el duel.

125349875 3646210495440357 7699483271854379178 o
Els jugadors maltesos celebren un dels gols.

A partir d’aquí, Malta ha continuat dominant el duel. Malgrat els canvis, el control ha estat dels locals i només al tram final els tricolors s’han apropat a l’àrea rival sense, però, trobar de nou el camí per generar perill. A més, en el temps de descompte, amb l’equip bolcat intentant buscar una acció d’estratègia, s’ha acabat generant una contra dels mediterranis conduïda per Grech. El seu xut l’ha pogut desviar Gomes, però Dimech, atent, ha pogut rematar a porta buida i sentenciar el duel.

La derrota manté Andorra com a cuer del grup a la Lliga de les Nacions, posició que podria ser definitiva en funció del que faci Letònia davant Illes Fèroe. Si els bàltics no guanyen, encara hi hauria l’opció d’evitar el fanalet vermell superant-los en el duel que es disputarà el proper dimarts a l’Estadi Nacional.

FITXA TÈCNICA

MALTA (3): Bonello, Micalief, Agius Shaw, Mbong, Guillaumier (Pisani, 84’), Teuma, Camenzuli, Gambin (Dimech, 89’), Degabriele (Grech, 89’) i Montebello (Satariano, 75’).
ANDORRA (1): Gomes, Cristian (Víctor Bernat, 77’), Alavedera, Rebés (Blanco, 77’), Emili, Álex Martínez (San Nicolás, 68’), Vieira, Aláez, Moi, Cucu (Sánchez, 68’) i Cervós.
Àrbitre: Peter Kralovic (Eslovàquia). T.G. Montebello / Vieira.
Gols: 0-1, Rebés (3’). 1-1, Emili, p.p. (55’). 2-1, Degabriele (58’). 3-1, Dimech (93’).