Atlètic Escaldes-UE Santa Coloma i Inter-Pas de la Casa seran les semifinals de la Copa Constitució

Aquest cap de setmana, coincidint amb l'aturada de la Lliga Multisegur, s’han disputat els quarts de final de la competició del KO al centre d’entrenament de la FAF

La UE Santa Coloma ho ha tingut difícil per avançar-se a la Penya Encarnada.
La UE Santa Coloma ho ha tingut difícil per avançar-se a la Penya Encarnada. FAF

Pas de la Casa, UE Santa Coloma, Inter Escaldes i Atlètic Escaldes són els quatre equips classificats per a les semifinals de la Copa Constitució, el torneig d'eliminatòries que organitza la FAF. Només el Pas ha donat la 'sorpresa' contra l'Ordino en uns quarts de final molt igualats que s’han decantat, la majoria per la mínima, pels tres màxims favorits al títol.

El futbol nacional no dona opció per al descans. Si la Lliga Multisegur s’ha aturat aquest cap de setmana, ha estat per donar pas als quarts de final de la Copa Constitució, una competició que torna pocs dies després de l’aniversari de la carta magna andorrana i que, després de la jornada dominical, ha deixat definits els quatre equips que lluitaran per aixecar el títol.

El primer encreuament ha enfrontat al Pas de la Casa contra l’Ordino. Dos conjunts de parròquia alta que han deixat un partit molt disputat que s’ha acabat decidint als penals. Ha estat Alexandre Correia qui ha avançat al Pas a la primera part, però l’Ordino ha retallat distàncies mitjançant Juan Moreno per enviar el partit al temps extra. La pròrroga no ha tingut massa ocasions, però l’expulsió de Luken Iturrino ha perjudicat la remuntada de l’Ordino, que ha caigut als llançaments definitius (3-4) per les errades de Juan Moreno i Francisco Cano.

Després ha estat el torn del líder de la Lliga, la UE Santa Coloma, que també ha sofert de valent en la seva eliminatòria i s’ha classificat per a la final a quatre guanyant a la Penya Encarnada (1-0). Tot i la bona ratxa que acumulen els de Calderé, cada cop els costa més desencallar els partits. Però avui ha estat el mediàtic Salomon Obama qui, a la recta final, ha marcat el gol de la victòria que manté als groc-i-negres amb opcions de fer doblet de títols.

Amb permís, això sí, de l’Inter Escaldes, que també s’ha imposat per la mínima a l’Atlètic Amèrica (1-0) i jugarà les semifinals contra el Pas de la Casa. Adrián Gallego ha estat el responsable d’avançar als escaldencs en el marcador a la primera part. A partir d’aquí, els dos conjunts han volgut prioritzar la defensa i els visitants, tot i continuar creixent amb el pas de les jornades, només s’han apropat en comptades ocasions.

L’altre equip d’Escaldes, l’Atlètic, serà el rival de la UE Santa Coloma en les semifinals que es disputaran el pròxim mes d’abril. Els vigents campions de lliga han vençut còmodament al Ranger’s (0-4), l’únic equip supervivent de la segona divisió andorrana, gràcies als gols de David Valero, Guillaume, Pedja i Rodrigo Piloto que han tancat la golejada. Així doncs, aquest partit ha tancat la jornada que deixarà les següents semifinals: Inter Escaldes-Pas de la Casa (dimecres 24 d'abril, 20:45 hores) i UE Santa Coloma-Atlètic Escaldes (dijous 25 d'abril, 20:45 hores). Els dos partits es disputaran al centre d’entrenament de la FAF.