Arinsal serà la seu, a l’estiu, del campionat del món juvenil d’skyrunning

La cita torna a Andorra, on ja es va fer el 2017, i se celebrarà entre el 22 i el 24 de juliol, una setmana abans que la Skyrace Comapedrosa

Comentaris

Un moment de l'edició del 2017, celebrada també a Andorra.
Un moment de l'edició del 2017, celebrada també a Andorra.

Arinsal tornarà a tenir una activitat competitiva intensa el pròxim estiu. A l’Skyrace Comapedrosa que tindrà lloc a finals de juliol, s’ha sumat ara una altra prova. La International Skyrunning Federation (ISF) ha anunciat que el campionat del món juvenil del 2022 tindrà lloc a la població massanenca. Més concretament, al parc natural de les Valls del Comapedrosa. Es disputarà entre el 22 i el 24 de juliol.

Serà la segona vegada que aquesta cita esportiva tingui Andorra com a escenari. En el record queda el bon regust de boca que va deixar l’edició del 2017. Enguany, estarà també oberta a joves de 15 anys. Les futures estrelles de l’skyrunning lluitaran pels títols Vertical i Sky juntament amb una modalitat combinada, amb la suma de les dues disciplines. Hi haurà en joc un total de 57 medalles, distribuïdes en tres categories d'edat: Juvenil A (15-17), Juvenil B (18-20) i Sub23 (21-23).

En la seva darrera edició, ajornada del 2020 i celebrada aquest 2021 a Gran Sasso (Itàlia), el campionat va comptar amb la participació de 19 nacions. I això malgrat les restriccions de viatge derivades de la pandèmia. La competició se celebra anualment des del 2016 i té l'objectiu de desenvolupar i promoure els esportistes del futur. La cita s’organitzarà amb la col·laboració amb la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Vallnord Pal Arinsal i Ocisport.

Cal recordar, a més, que aquest hivern també es preveu esport d’altra competició a l’estació massanenca. Entre el 14 i 16 de gener Arinsal tornarà a acollir la Copa del Món d’Esquí de Muntanya Comapedrosa Andorra.

Comentaris

Trending