Arinsal rebrà els 1.500 participants de l’Skyrace Comapedrosa

En aquesta edició de la Copa del Món, que reuneix els millors corredors, s’estrenarà una prova d’Ultra, de 50 km i un desnivell positiu de 4.500 metres

Presentació de l'Skyrace Comapedrosa
Presentació de l'Skyrace Comapedrosa

Els millors corredors de l’Skyrunning, concretament 1.500, es reuniran el pròxim diumenge, 25 de juliol, a Arinsal. L’Skyrace Comapedrosa dorma part de les Migu Run World Series i comptarà amb la presència d’atletes que dominen les curses de mundials de muntanya. En aquesta edició, a més de les proves tradicionals, s’estrenarà l’Ultra Comapedrosa, de 50 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.500 metres.

L’Skyrace Comapedrosa, una de les curses de trail running més exigents del país, i que arriba als 2.942 metres d’altitud, oferirà un total de tres proves. La primera d’elles serà de 24 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell, puntuable per a la Migu Run Skyrunner World Series. D’altra banda, la Skyrace Arinsal, de 18 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell positiu i finalment, la gran novetat, l’Ultra, de 50 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.500 metres.

En total, Vallnord-Pal Arinsal i la Massana acolliran 1.500 inscrits, amb més de 28 nacionalitats diferents, una xifra rècord fins al moment. De tots, destaca també un gran increment de dones, que arriben fins al 20%. El conseller d’esports, Kevin Poulet, ha destacat la importància de fer aquests esdeveniments, ja que són claus per ajudar a dinamitzar la parròquia. Poulet també ha comentat que les proves d’aquest nivell en entorns com el Pic del Comapedrosa ajuden a potenciar el valor del país i els seus paisatges.

Albert Balcells, director tècnic de la cursa, ha aprofitat per explicar els detalls de la nova prova, que és molt tècnica i dura, però que “serà un espectacle”. Així mateix, ha destacat que, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels corredors respecte a la situació sanitària, “s’han ampliat els quilòmetres de dues proves per garantir l’amplitud i l’espai en les arribades”.

Andorra també disposa de presència de participants en la prova, de fet, en totes les modalitats participaran 100 corredors del país, dels quals cinc formen part de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM). En l’Ultra es comptarà amb Sabrina Solana i Lluis San Vicente. Pel que fa als 24 quilòmetres, hi participaran l’Arnau Soldevila, Pere Riba i Carlos Fernández. La participació del corredor Marc Casal queda en dubte a causa de la seva lesió. Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, ha destacat que “és una de les proves més importants, no només per als corredors sinó també pel país. Les seves característiques la fan molt dura”.

La sortida i l’arribada es realitzarà al poble d’Arinsal, i els espectadors podran arribar a l’emplaçament a peu o amb el telefèric que connecta el Coll de la Botella amb el Parc Natural del Comapedrosa. L’obertura del telefèric aquest diumenge serà a les 7 h i serà gratuït per a tots els vianants. Josep Marticella, director general de Vallnord – Pal Arinsal, ha destacat que “s’han treballat els protocols per garantir la seguretat dels corredors però també per a les persones que vulguin veure la cursa en directe”.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending