L’Andorra Winter Triathlon s’estrena com a prova del Campionat d’Europa de triatló d’hivern el 2023

Naturland i Sant Julià tornaran a ser epicentre de la competició el 28 i 29 de gener

Una de les proves de l’Andorra Winter Triathlon d'una edició anterior.
Una de les proves de l’Andorra Winter Triathlon d'una edició anterior.

L'European Triathlon Union ha designat l’Andorra Winter Triathlon, amb Naturland i Sant Julià de Lòria com epicentre, com a prova de l'europeu de triatló d'hivern el 2023. Una decisió que permetrà a la competició andorrana consolidar-se i contribuir a fer créixer la disciplina esportiva. La cita, el 28 i 29 de gener amb els circuits de peu, de bicicleta de muntanya i d’esquí de fons.

L’Andorra Winter Triathlon, en el marc del Multisport Festival, fa un pas de gegant per consolidar-se i fer créixer aquesta disciplina. De fet, l’ETU (European Triathlon Union) ha anunciat avui que la prova andorrana serà Campionat Europeu el 2023, el que suposarà l’arribada a Andorra d’equips de tot el continent. “La celebració enguany de l’europeu suposa la consolidació de l’Andorra Winter Triathlon i d’Andorra en el panorama mundial del triatló d’hivern”, ha assegurat el director regional de The IRONMAN Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal, Agustí Pérez.

Cal recordar que, en aquesta competició, els atletes han de completar un circuit a peu, un de bicicleta de muntanya i finalitzaran amb un circuit d’esquí de fons. Naturland i Sant Julià de Lòria tornaran a cert l’epicentre de la competició, com ja ha succeït en les altres dues edicions.

Aquesta designació ha estat molt ben rebuda per part de l’executiu, així com des de la corporació comunal laurediana. En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, s’ha felicitat per aquesta elecció i, sobretot, l’impacte que té: “És important tornar a acollir un esdeveniment esportiu de primer nivell, ja que, d’una banda, dona a conèixer la nostra parròquia i les nostres instal·lacions, i, d’una altra, situa les pistes de Naturland com un escenari de referència a l’hora d’acollir competicions importants de caràcter internacional”, ha assegurat.

Per la seva part, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, també s’ha volgut ressaltar els beneficis que té la competició de cara al futur. “A part de l’impacte econòmic que deixarà a Andorra, la cobertura mediàtica també ens permetrà donar a conèixer una mica més, part de la nostra oferta esportiva, turística i de natura”, ha indicat.

Cal recordar que les diferents proves realitzades a l’estiu han sumat més de 3.000 participants i més de 10.000 acompanyants. Tot plegat generant un impacte econòmic sobre el Principat superior als 6 milions d'euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending