L’Andorra Winter Rally torna el 19 de desembre amb el centre a Ordino

Les sis especials de regularitat controlada suposaran 56 km dels 205 totals de la prova que es recupera després d'una edició suspesa per la pandèmia

Comentaris

Un vehicle en una edició anterior de la prova.
Un vehicle en una edició anterior de la prova. ARXIU

ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha publicat aquest dimarts el reglament amb què es regira la que serà sisena edició de l’Andorra Winter Rally, la prova hivernal de regularitat per a clàssics en carretera tancada que enguany es correrà el diumenge 19 de desembre.

Tot i que el recorregut i el programa exacte es publicarà més endavant, la prova mantindrà el mateix itinerari de les últimes edicions disputades, que són tres passades diürnes als trams Ordino i Canillo, en realitat la mateixa carretera CS-340 que corona el Coll d’Ordino, a 1.980 metres sobre el nivell del mar, tot i que en els dos sentits.

Les sis especials de regularitat controlada suposaran 56 km (dels 205 totals de la prova) i amb tota seguretat bona part d’ells coberts de neu o gel, característica que ha fet d’aquest ral·li una referència en la especialitat. Després de les verificacions que es faran per la tarda del dissabte 18 de desembre a l’aparcament Camp de la Tenada d’Ordino, la sortida del primer participant es preveu que tingui lloc a partir de les 9 hores del diumenge 19 des d’aquest mateix indret. L'arribada serà a partir de les 16 hores. La base de la prova estarà ubicada a la Sala La Buna, d’Ordino.

Els vehicles admesos són els de competició de dues rodes motrius i amb motor atmosfèric, sense turbocompressor, distribuïts en tres categories segons l’any de fabricació (fins a 1969, fins a 1975 i fins a 1981) i en tres classes segons la cilindrada (fins a 1.300cc, fins a 2.000cc i superiors a 2.001cc). Aquest punt dels vehicles admesos és una de les grans novetats d’aquesta edició d'un ral·li innovador que també vol ser-ho retornant el protagonisme als vehicles de ral·li que en certa manera són l’essència de la especialitat. La prova reserva espai per a un màxim de 60 equips participants.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending