Històric tercer lloc d’Andorra en el trofeu internacional del Trial de les Nacions

Mai abans el combinat de pilots andorrans havia aconseguit pujar el podi de la ‘segona divisió’ de la prestigiosa divisió; Espanya ha dominat amb una claredat absoluta el campionat mundial, per davant de França i Itàlia

Pilots i col·laboradors celebren el resultat damunt el circuit mateix.
Pilots i col·laboradors celebren el resultat damunt el circuit mateix.

Andorra ha acabat en una històrica tercera posició en el trofeu internacional (FIM) del Trial de les Nacions, el que seria un bronze de la 'segona divisió’ d’aquesta prestigiosa competició. Al trio tricolor l’han superat Noruega i Txèquia, en una competició celebrada a Portugal (Goveia) i on en la prova gran, en el campionat mundial absolut, per dir-ho d'alguna manera, Espanya no ha donat cap mena de treva a la resta de rivals. Fins ara els andorrans no havien assolit mai cap podi.

El millor resultat obtingut en la història per Andorra havia estat fins al moment una cinquna posició al Trial de les Nacions del 2008, celebrat a Andorra. Aquest diumenge s’ha superat aquest millor resultat. L’equip andorrà format Gaudi Vall (Sherco), Jordi Lestang (Montesa) i Xavi Casas (TRRS), acompanyats dels motxillers Ludovic Albós i Miquel Àngel García i la cap d’equip Alba Villegas han viscut una jornada molt emotiva per tot l’equip per l’èxit internacional aconseguit. A efectes de classificació, només computaven els resultats dels dos millors pilots de cada combinat. L’organització ha destacat el fet que no és gens senzill aconseguir seleccionar tres pilots. (No seria el cas d’Espanya, que amb Toni Bou, Adam Raga i Jaime Busto, més tots els que els vénen al darrere, no tenen cap problema).

trialgp goveia dg 50
El podi del FIM Trial de les Nacions.

L'equip nacional ha pres la sortida aquest matí poc abans de les 9 i ha començat a fer el recorregut de 15 zones que havien de repetir dues vegades. Al final de la primera volta, Andorra ja se situava en tercera posició, per darrere de República Txeca i per davant de l'equip dels Estats Units. Durant la segona volta els pilots andorrans han mantingut la calma, tot i que durant uns minuts s'han posat en quarta posició després d'unes penalitzacions en la zona 13. S’han recuperat finalitzant les dues zones restants amb 0 penalitzacions. Només calia esperar que els Estats Units, que anaven per davant, finalitzessin les zones que els hi quedaven per saber en quina posició real acabava el trial. Finalment, l'equip americà ha comés més penalitzacions en la mateixa zona 13 i això ha acabat donant el tercer graó del podi a l'equip andorrà.

Andorra ha quedat a certa distància de noruecs i txecs, que han liderat la prova, i com s’ha dit han vist com els americans els aixafaven els talons. Després dels Estats Units, Àustria, Bèlgica i Suècia han quedat per darrere. I així fins a un total de dotze participants en el trofeu internacional més un combinat de pilots de l’Amèrica Llatina convidats. En la categoria reina, mentrestant, Espanya ha arrasat per davant de França, Itàlia i Gran Bretanya.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending