Un Andorra dominador però sense gol veu truncada la ratxa positiva

Els tricolors tenen la possessió que no és suficient per trencar el mur del conjunt càntabre que aprofita una de les seves poques ocasions amb un gol polèmic (0-1)

Bundu remata a porteria en l'ocasió més clara de l'Andorra a la primera part.
Bundu remata a porteria en l'ocasió més clara de l'Andorra a la primera part. FC ANDORRA

L'FC Andorra ha vist tallada la seva ratxa de dues victòries consecutives amb una derrota contra el Racing on els tricolors han dominat, han tingut més oportunitats i han estat superiors. La possessió no s'ha transformat en gols i els càntabres n'han tingut prou amb una ocasió aïllada a la segona part. El gol ha estat protestat per unes mans.

La primera oportunitat ha arribat amb un xut de Carlos Martínez que ha sortit per damunt del travesser. La rèplica del Racing ha estat immediata amb un remat de cap de Satrústegui que ha aturat Ratti. El partit estava molt obert encara que el domini era andorrà i, com és habitual, la possessió -81% en els primers 25 minuts-, però a l'altra àrea, Pombo posava en dificultats la defensa tricolor cada vegada que tenia la pilota.

L'Andorra ho intentava pel centre, pels laterals, amb pilotes penjades a l'olla, amb Ratti pràcticament a mig camp, o amb xuts des de fora de l'àrea i ha anat augmentant el seu setge a la porteria de Parera. Fins i tot ha arribat a haver-hi quatre jugadors en punta amb Iván Gil entrant per banda dreta. Amb aquest dispositiu ha arribat una bona oportunitat precisament de Gil. Ha rematat una centrada de Morer i el seu xut amb l'esquerra ha passat fregant el pal. Poc després, Bundu ha enviat la pilota fora quan el més fàcil era rematar al fons de la porteria. En comptes de col·locar la pilota ha xutat a trencar-la.

Canvien els rivals, els jugadors però, tret del partit contra la Ponferradina, el guió és el mateix. I més quan a un dels dos equips ja li va bé l'empat. Per canviar-lo, l'Andorra ho ha tornat a intentar des de l'inici de la segona part quan al minut 48, Rubén Alves ha tret la pilota a la línia de gol. Quan més dominaven els tricolors, Ratti ha desviat a còrner un xut des de fora de l'àrea de Fausto Tienza. A la sortida del còrner i en un embolic a l'àrea, Pol Moreno ha acabat marcant. El gol ha estat validat pel Var ja que s'ha reclamat una possible mà de Tienza. Posteriorment, a l'àrea rival també hi ha hagut protestes per unes mans d'un defensor del Ràcing.

El partit ha entrat en una fase de nervis, faltes, joc dur i imprecisions, i l'Andorra hauria pogut empatar però el xut de Germán després d'una jugada individual de l'extrem, ha sortit per damunt del travesser. El Racing és un equip molt sòlid en defensa i ha posat un mur. L'àrbitre ha afegit set minuts i l'Andorra ho ha continuat intentant amb un xut de Germán. Al final, els càntabres, un conjunt lluitador i amb molt ofici s'ha endut els tres punts.

Camp:  Estadi Nacional. 2.420 espectadors.
FC ANDORRA (0):  Ratti, Mika Mármol (Fernández 80'), Adri, Martí Vilà, Marc Aguado (Jandro 81'), Iván Gil (Bakis 71'), Héctor, Morer, Bundu (Germán Valera 65'), Almpanis i Carlos Martínez (Jacobo 80').
RACING (1): Parera, Pol Moreno, Satrústegui (Medina 87'), Íñigo, Fernández, Fausto Tienza, Vicente (Mboula 60'), Marco Camus (Matheus 60'), Rubén Alves, Arturo (Saúl 87')  i Pombo (Aldasoro 67').
Àrbitre: Galech Apezteguía (Navarrès). T.G.: Mika Mármol.
Gol: 0-1, Pol Moreno (57’).

EDER SARABIA DIU QUE HAN POSAT TOT EL QUE CALIA PER GUANYAR i CRITICA EL VAR

L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia ha dit que han posat tot el que calia per guanyar i que només una badada defensiva en una pilota aturada ha propiciat la derrota. En relació a unes possibles mans en el gol del Ràcing ha dit que el VAR s'ha equivocat. Ha reconegut que els ha faltat una mica de precisió en els metres finals. "Avui era un partit segurament de 4-1 i hem marxat amb un 0-1". Pel que fa al joc li ha donat un 10 a l'equip "perquè crec que som l'equip que volem ser i em diverteixo molt veient jugar el conjunt. Pressionem bé en defensa".