Andorra debuta amb una clara derrota (81-96) a l’Europeu de bàsquet per a petits estats

Irlanda sempre ha superat el combinat que prepara David Eudal, liderat a la pista per Guille Colom i Aaron Guzmán

Bartolomé és taponat; Irlanda ha estat superior.
Bartolomé és taponat; Irlanda ha estat superior. FIBA

La selecció andorrana de basquetbol ha caigut clarament derrotada en el debut a l’Europeu per a petits estats que es disputa a Irlanda. Justament, el combinat local ha estat el primer rival del conjunt que entrena David Eudal, que sempre ha anat per darrere en el marcador i que ha tingut en Guille Colom i Aaron Guzmán els seus líders damunt la pista.

Els andorrans sempre s’han vist superats pels irlandesos, amb Carroll, Murphy i Blount com a triangle màgic, autors cadascun de vint o més punts. El primer quart ha estat força equilibrat, amb els dos equips oblidant-se gairebé per complert de defensar. Al segon període els irlandesos han començat a collar i han obert els primers forats (45-57 al descans). A la represa, els d’Eudal han fet un pas endavant i rebaixant la diferència per sota dels deu punts (54-63) han obligat el seleccionador irlandès a aturar el partit.

El temps mort ha servit als britànics per refer les idees i un parcial de 0-15 (54-78) ha fet passar el marge per damunt dels vint punts i, en certa manera, ha trencat el partit si és que no estava clarament decidit d’abans. Fins al final, els irlandesos s’han limitat a controlar una Andorra que hi ha posat cor i ganes però que ha estat inferior a una Irlanda que forma grup amb els del Principat, Gibraltar, San Marino i Malta.

ANDORRA (81): Obiols 2, Fernández 2, Colom 25, A. Bartolomé 11, Guzmán 16 -cinc inicial-, S. Serrato 8, B. Bartolomé 12, Martí 3, Pons i Isern

IRLANDA (96):  Murphy 21, Carroll 24, Blount 20, Flood 7, Fulton -cinc inicial-, Hosford 4, Hanley 10, Kendall 2, Roe 2, Killen, O’Sullivan 5 i Quigley 1.

Parcials: 23-29; 45-57; 60-78; 81-96