Andorra competirà amb deu representants a l’Europeu d’esquí de muntanya

La selecció que comença la seva participació aquest dimecres està formada per Gerber Martín, David Albós, Adrià Bartumeu, Marcel Prat, Laia Sebastià, Oriol Olm, Max Palmitjavila, Lea Anción, Marc Casanovas i Miquel Naudi

Oriol Olm és un dels representants andorrans.
Oriol Olm és un dels representants andorrans. FAM

Gerber Martín i David Albós en categoria sènior; Adrià Bartumeu, Marcel Prat i Laia Sebastià en categoria sènior/ Sub23; Oriol Olm en categoria U20 i Max Palmitjavila, Lea Anción, Marc Casanovas i Miquel Naudi en categoria U18 seran els representants andorrans als Campionats d’Europa d’esquí de muntanya. Els acompanyen els tècnics de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Xavi Capdevila i Guillem Campeny amb els entrenadors Carles Font i Pascal Anción.

La prova Sprint la disputaran tots els atletes a excepció de Gerber Martín i David Albós. En la línia de sortida de la cursa Vertical hi seran presents tots els atletes menys Martín. La Individual Race la correran els 10 atletes seleccionats. Finalment, la prova per relleus mixta la disputaran Laia Sebastià amb Adrià Bartumeu o Marcel Prat (encara per decidir) en categoria U23 i Lea Anción i Max Palmitjavila en categoria U18.

El tècnic de la FAM, Xavi Capdevila ha volgut destacar l’estrena en competició internacional de Miquel Naudi i Marc Casanovas així com que l’equip seleccionat d’enguany es troba en un canvi generacional amb Martín i Albós com a veterans, amb Bartumeu i Prat com a atletes que ja s’estan consolidant, amb Olm com a referent jove amb un gran potencial i assolint grans resultats i amb una nova generació jove molt potent. 

La competició  es disputa a partir d'aquest dimecres a l'estació catalana de de Boí Taüll. El programa d’aquests ISMF European Championships serà molt intens perquè en cinc dies es disputen les quatre proves que puntuaran individualment i per països. Dimecres es disputarà la prova Sprint, primera cursa del campionat on els atletes han de dominar tots els aspectes tècnics d’aquest esport com són la pujada amb pells, trams a peu, baixades ràpides, entre altres. Series molt ràpides en les quals els corredors han de donar el seu màxim per a passar a la següent ronda. Dijous, serà el torn de la Vertical Race amb 3,5 kilòmetres de pujada vertical amb 500 metres de desnivell positiu. Un traçat que es disputarà totalment per pista.

Després d’un dia de descans, dissabte tindrà lloc la cursa individual amb un traçat d’alta muntanya amb sortida i arribada a la base de l’estació. Els sèniors masculins hauran de fer front a una cursa molt exigent amb cinc pujades, cinc baixades i dos trams a peu amb un desnivell positiu de 1.785 metres. Les dones sèniors i els homes U20 hauran de completar un recorregut una mica més curt amb 1.600 metres de desnivell positiu i finalment, les dones U20 i les categories U18 hauran de recórrer un traçat amb dues pujades i dues baixades amb 1.000 metres de desnivell positiu.

Per completar la setmana, diumenge es disputaran les proves per relleus mitxes per equips de dos atletes (un masculí i un femení) de la mateixa nacionalitat, en la seva majoria. En aquesta modalitat, cada membre de l’equip haurà de completar dues voltes a un circuit de dues pujades i dues baixades amb un tram a peu.

Etiquetes

Comentaris

Trending