Andorra, cinquena en la classificació per equips del Campionat d’Europa a Boí Taúll

En la darrera jornada de competició, els joves Lea Anción i Max Palmitjavila, han estat dotzens a la Relay Race, mentre que els sèniors Laia Sebastià i Adrià Bartumeu han assolit la catorzena posició

Els integrants de l'equip de la FAM al campionat de Boí Taüll.
Els integrants de l'equip de la FAM al campionat de Boí Taüll. FAM

Andorra ha tancat el campionat d’Europa d’esquí de muntanya celebrat a l’estació catalana de Boí Taüll en cinquena posició. Els bons resultats assolits pels corredors de la Federació de Muntanyisme (FAM) han situat el Principat al Top 5, d’un total de 18 Estats amb representació. És a dir, es millora la setena plaça aconseguida en la cita del 2021.

Els campionats s’han tancat aquest diumenge amb la Relay Race, una prova per equips mixtes. Els participants han de completar dues voltes a un circuit tancat. Andorra ha tingut dos equips.  Un, en categoria Youth, amb Lea Ancion i Max Palmitjavia. Tots dos han finalitzat la prova en dotzena posició, amb un temps final de 40’21’’.

Per altra banda, Laia Sebastià i Adrià Bartumeu han estat els integrants del duet tricolor que ha pres part de la prova sènior. Han acabat catorzens, completant el recorregut amb un temps de 37’59’’.

Un cop finalitzats els europeus, Guillem Campeny, tècnic de la FAM, ha volgut destacar que la valoració general d’equip és molt positiva, tenint en compte que no tots els atletes participants formen part de l’equip nacional. Malgrat això, es considera que la dinàmica de grup ha estat bona, amb “nou corredors s que s’han ajudat entre ells, s’han complementat i s’han motivat per donar el seu 200% en totes les curses disputades”.

Especial satisfacció es té amb els resultats dels més joves. “Amb ells, el futur andorrà d’aquest esport està assegurat”, ha afirmat Campeny, tot posant en relleu que “s’està creant i consolidant un grup molt potent de cara els pròxims anys”. Sobretot amb l’horitzó d’un esquí de muntanya olímpic pel 2026.

Etiquetes

Comentaris

Trending